Сире варення з чорної смородини та малини

Сирим варенням називають свіжі ягоди, перетерті з цукром. Така заготовка буде дуже доречна взимку. Адже вона містить максимальну кількість вітамінів, а ще, чудово пахне та прекрасно смакує з млинцями, оладками, чаєм. Таке варення можна використати навіть в якості начинки для пиріжків.

Тому пропонуємо вам дуже простий рецепт приготування сирого варення без варіння, з чорної смородини та малини. Така заготовка виходить дуже густою, наче желе. Тому вона не тільки чудово смакує, а ще і гарно виглядає.

Для приготування вам треба взяти:

  • 2 кілограма чорної смородини;
  • 2 кілограма малини;
  • 2-3 кілограма цукрового піску.

Як приготувати сире варення з чорної смородини та малини

Спочатку треба почистити смородину від хвостиків та зелених гілочок. Можна все обрізати ножем, або якщо ви дуже поспішаєте, зняти смородину з гілочок, покласти в об’ємну тару та промити великою кількістю води. Від струменю частина хвостиків відпаде та спливе на поверхню. Їх та інше сміття треба зібрати шумівкою.

Варення з чорної смородини та малини без варіння

Також помийте ягоди малини.

Варення з чорної смородини та малини без варіння

Подрібніть смородину і малину, додавши трохи цукру. Для цього процесу можна використати як блендер, так і м’ясорубку.

Варення з чорної смородини та малини без варіння

Після цього всипте весь цукор, який залишився.

Сире варення з чорної смородини та малини

Добре перемішайте масу, аби кристали цукрового піску повністю розчинилися.

Сире варення з чорної смородини та малини

Тепер треба взяти банки з щільними кришками, добре їх помити та стерилізувати. Потім лишається тільки викласти в банки варення і закрити їх кришками.

Сире варення з чорної смородини та малини

Оскільки в чорній смородині міститься багато пектину, вже через пару годин така заготовка стане дуже схожою на желе.

Сире варення з чорної смородини та малини

Ось і все, ваше варення готове. Але, наостанок, хочемо сказати ще одну важливу річ. В більшості випадків, ягоди та цукор кладуть в пропорції 1 до 1-го. Тобто, якщо ви берете 1 кілограм ягід то треба і 1 кілограм цукру. Але в нашому випадку можна спокійно брати пропорцію: 2 частини ягід до 1 частини цукру, тобто зменшити його кількість на половину. Так дозволяється вчинити через те, що ягоди і так є солодкими. А якщо ви скоротите кількість цукру – збережеться максимально натуральний смак свіжих ягід.