Сира гостра приправа з помідор, перцю і часнику “Вогник”

Любителі гостренького часто скаржаться на те що існує мало рецептів гострих приправ. Саме тому зараз ми пропонуємо рецепт дуже ароматної та смачної приправи “Вогник”

Це – м’яка, солодкувато-гостра приправа, яку дуже легко приготувати.

Якщо ви берете 6 кілограмів томатів то необхідно взяти інші інгредієнти в такій кількості:

  • 10-12 штук червоного болгарського перцю;
  • 10 головок часнику;
  • 8-10 стручків червоного гострого перцю;
  • 3 склянки цукру;
  • 1 склянка оцту;
  • сіль і спеції за смаком (червоний або чорний мелений перець).

З цього у вас вийде 6 літрів приправи. Якщо хочете приготувати менше – зменшіть кількість всіх інгредієнтів в пропорційному співвідношенні.

Як зробити гостру приправу з помідор без варіння

Спочатку треба добре помити помідори.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Потім необхідно зрізати з них всі ушкоджені частини, прибрати плодоніжки,  розрізати на кілька частин, покласти в блендер або м’ясорубку та подрібнити.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Далі треба взяти болгарський перець, помити, прибрати зернятка, розрізати на частинки і також подрібнити в блендері або м’ясорубці.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Наступний крок – помити, видалити хвостики та подрібнити гострий перець. Для цього теж необхідно використати м’ясорубку чи блендер.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Коли ви працюєте з пекучим перцем, ні в якому разі не торкайтеся очей. А якщо все ж таки він попав в очі – зразу ж промийте їх холодною водою.

Далі візьміть часник та натріть його на тертці.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Кількість часнику можна варіювати в залежності від ваших смаків.

Тепер все змішайте, додайте оцет, цукор, сіль, спеції.Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Далі масу треба добре перемішати, щоб розчинився сіль та цукор. Спробуйте її на смак і якщо відчуваєте, що вам не вистачає якоїсь приправи – сміливо її діставайте.

Далі можна розливати приправу в простерилізовані банки і закривати їх кришками. Варити нічого не треба.

Приправа з помідорів, перцю і часнику без варіння

Ваша приправа “Вогник” готова. Її можна додавати до різних страв, наприклад спагеті чи м’яса. Вона завжди буде чудово смакувати.