Аджика – це дуже смачний соус, який люблять всі. А щоб зберегти в ньому корисні речовини та скоротити час приготування – пропонуємо вам рецепт без варіння.
Інгредієнти: Аспірин, Гіркий перець, Помідори, Сіль, Солодкий перець, Часник
Для приготування соусу необхідно взяти:
- помідори – 2-2,5 кілограма;
- перець – 1,5 кілограма;
- часник – 2 великі головки;
- гіркий перець – 8-10 штук;
- 1 таблетку аспірину на півлітра готової аджики.
Як приготувати сиру аджику з помідорів
Томати необхідно помити та пропустити через соковижималку.
Далі перець (обидва види) та часник треба помити, почистити і пропустити через м’ясорубку. Краще працювати в рукавичках, аби гострий перець не обпік шкіру.
Далі викладіть овочеву суміш в каструлю, та долийте сік, який вийшов з томатів. Якщо хочете зробити соус більш рідким – додайте трохи води.
Після цього треба визначити скільки вийшло аджики в літрах, аби розрахувати кількість таблеток аспірину.
Додайте аспірин та лишіть аджику в холодильнику на ніч. Так треба зробити, щоб таблетки добре розчинилися.
Потім перекладіть аджику в стерилізовані банки та закрийте капроновими кришками.
Зберігати аджику можна в холодильнику або в льоху.
Аджика – це ідеальне доповнення до безлічі страв. Вона смакує, навіть, якщо ви просто намастите її на хліб.