Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Аджика – це дуже смачний соус, який люблять всі. А щоб зберегти в ньому корисні речовини та скоротити час приготування – пропонуємо вам рецепт без варіння.

Для приготування соусу необхідно взяти:

  • помідори – 2-2,5 кілограма;
  • перець – 1,5 кілограма;
  • часник – 2 великі головки;
  • гіркий перець – 8-10 штук;
  • 1 таблетку аспірину на півлітра готової аджики.

Як приготувати сиру аджику з помідорів

Томати необхідно помити та пропустити через соковижималку.

Далі перець (обидва види) та часник треба помити, почистити і пропустити через м’ясорубку. Краще працювати в рукавичках, аби гострий перець не обпік шкіру.

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Далі викладіть овочеву суміш в каструлю, та долийте сік, який вийшов з томатів. Якщо хочете зробити соус більш рідким – додайте трохи води.

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Після цього треба визначити скільки вийшло аджики в літрах, аби розрахувати кількість таблеток аспірину.

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Додайте аспірин та лишіть аджику в холодильнику на ніч. Так треба зробити, щоб таблетки добре розчинилися.

Потім перекладіть аджику в стерилізовані банки та закрийте капроновими кришками.

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Зберігати аджику можна  в холодильнику або в льоху.

Сира аджика з помідорів, перцю і часнику з аспірином

Аджика – це ідеальне доповнення до безлічі страв. Вона смакує, навіть, якщо ви просто намастите її на хліб.