Свіжа журавлина (клюква) в цукровій пудрі – знайомий з дитинства десерт. Виявляється цей смак, в практично не зміненому вигляді, можна зберегти на зиму. Пропоную незвичайний рецепт заготовки з журавлини в білку і цукрі. Цю оригінальну і смачну заготовку можна приготувати самостійно – ось рецепт.
Інгредієнти: Журавлина, Цукор, Яйця
Як готується журавлина на зиму по цьому незвичайному рецепту.
Насамперед вимити і просушити на рушнику 200 г стиглої журавлини.
Поки з ягід стікає зайва рідина, збити виделкою один свіжий яєчний білок. Збивати не до піни, а до однорідного стану.
У миску з білками перекласти суху журавлину і струшуванням посуду домогтися того, щоб білок повністю покрив окремі ягідки.
Невеликою шумівкою виймати ягоди журавлини і акуратно перекладати їх на плоску тарілку зі 100 г цукрової пудри. Стежити, щоб ягоди на пудрі лежали в один шар.
Далі, журавлину необхідно перемішати за допомогою плоскої силіконової лопатки (або іншим способом) поки пудра не прилипне до журавлини з усіх боків.
Перекласти ягоди на лист, застелений папером для випічки, і поставити в злегка нагріту духовку. Для цієї процедури можна використовувати і електросушарку.
Сушити до тих пір, поки пудра з білком не перестане облітати з ягід.
Заготівля з журавлини в білку і цукровій пудрі повинна надалі перебувати в невеликих картонних коробочках, а ще краще в банках, де вона не відволожиться. Для зберігання підійдуть і бляшані банки від чаю. Така ось заготовка з журавлини за незвичним рецептом на зиму. Сподобався Вам цей рецепт? Залишайте відгуки.