Свіжа журавлина на зиму – заготівля з журавлини за незвичним рецептом в білку і цукрі.

Свіжа журавлина (клюква) в цукровій пудрі – знайомий з дитинства десерт. Виявляється цей смак, в практично не зміненому вигляді, можна зберегти на зиму. Пропоную незвичайний рецепт заготовки з журавлини в білку і цукрі. Цю оригінальну і смачну заготовку можна приготувати самостійно – ось рецепт.

Як готується журавлина на зиму по цьому незвичайному рецепту.

журавлина

Насамперед вимити і просушити на рушнику 200 г стиглої журавлини.

Поки з ягід стікає зайва рідина, збити виделкою один свіжий яєчний білок. Збивати не до піни, а до однорідного стану.

У миску з білками перекласти суху журавлину і струшуванням посуду домогтися того, щоб білок повністю покрив окремі ягідки.

Невеликою шумівкою виймати ягоди журавлини і акуратно перекладати їх на плоску тарілку зі 100 г цукрової пудри. Стежити, щоб ягоди на пудрі лежали в один шар.

Далі, журавлину необхідно перемішати за допомогою плоскої силіконової лопатки (або іншим способом) поки пудра не прилипне до журавлини з усіх боків.

Перекласти ягоди на лист, застелений папером для випічки, і поставити в злегка нагріту духовку. Для цієї процедури можна використовувати і електросушарку.

Сушити до тих пір, поки пудра з білком не перестане облітати з ягід.

Заготівля з журавлини в білку і цукровій пудрі повинна надалі перебувати в невеликих картонних коробочках, а ще краще в банках, де вона не відволожиться. Для зберігання підійдуть і бляшані банки від чаю. Така ось заготовка з журавлини за незвичним рецептом на зиму. Сподобався Вам цей рецепт? Залишайте відгуки.