Свіжа зелень з часником, перцем і сіллю в банці на зиму

Свіжа зелень – це необхідний інгредієнт для багатьох страв. Тому її обов’язково треба заготовлювати на зиму. Багато хто просто заморожує, але ми пропонуємо більш цікавий рецепт.

Якщо приготувати заготовку по ньому – ви отримаєте смачну, запашну універсальну приправу.

Як заготовити зелень на зиму

Для приготування необхідно взяти зелень наступних рослин: кропу, петрушки, базиліка, кінзи, селери, черемші. Все беріть в рівних пропорціях, тобто, наприклад, по 2 пучка. Можна взяти менше або більше. Все залежить від того, скільки приправи ви збираєтеся класти в страви протягом зими.

Перець із зеленню і часником на зиму

Також необхідно:

  • 2 головки часнику;
  • 4 болгарські перці;
  • 2 гіркі перці.

До речі, не обов’язково брати абсолютно всю зелень зі списку, особливо якщо якась з неї вам просто не подобається. Замінюйте її тим, що до вподоби або просто виключіть.

Отже, часник необхідно почистити, перець та зелень добре помити.

Перець із зеленню і часником на зиму

Далі часник, перці та зелень пропустіть через м’ясорубку.

Перець із зеленню і часником на зиму

Потім в отриману суміш додайте 2 ложки солі, полийте її олією та добре перемішайте.

Тепер лишилося розкласти приправи в чисті баночки (стерилізувати банки не обов’язково), добре затрамбувати, зверху трохи полити олією та щільно закрутити.

Перець із зеленню і часником на зиму

Тепер можете відправляти приправу в холодильник, щоб додавати її до різних страв. Таку зелень можна класти в заправки до м’яса чи риби, додавати в рагу, перші страви. А дехто любить її їсти просто з хлібом. В будь-якому разі вона завжди лишається смачною та корисною.