Свіжа зелень – це необхідний інгредієнт для багатьох страв. Тому її обов’язково треба заготовлювати на зиму. Багато хто просто заморожує, але ми пропонуємо більш цікавий рецепт.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гіркий перець, Пряна зелень, Сіль, Соняшникова олія, Часник
Якщо приготувати заготовку по ньому – ви отримаєте смачну, запашну універсальну приправу.
Як заготовити зелень на зиму
Для приготування необхідно взяти зелень наступних рослин: кропу, петрушки, базиліка, кінзи, селери, черемші. Все беріть в рівних пропорціях, тобто, наприклад, по 2 пучка. Можна взяти менше або більше. Все залежить від того, скільки приправи ви збираєтеся класти в страви протягом зими.
Також необхідно:
- 2 головки часнику;
- 4 болгарські перці;
- 2 гіркі перці.
До речі, не обов’язково брати абсолютно всю зелень зі списку, особливо якщо якась з неї вам просто не подобається. Замінюйте її тим, що до вподоби або просто виключіть.
Отже, часник необхідно почистити, перець та зелень добре помити.
Далі часник, перці та зелень пропустіть через м’ясорубку.
Потім в отриману суміш додайте 2 ложки солі, полийте її олією та добре перемішайте.
Тепер лишилося розкласти приправи в чисті баночки (стерилізувати банки не обов’язково), добре затрамбувати, зверху трохи полити олією та щільно закрутити.
Тепер можете відправляти приправу в холодильник, щоб додавати її до різних страв. Таку зелень можна класти в заправки до м’яса чи риби, додавати в рагу, перші страви. А дехто любить її їсти просто з хлібом. В будь-якому разі вона завжди лишається смачною та корисною.