Свіжа суниця з цукром у власному соку

Свіжа суниця з цукром у власному соку

Суниця з цукром у власному соку зберігає корисні якості тривалий час. Головне в заготівлі – правильно приготувати ягоди. Пропоную простий покроковий рецепт консервування суниці, який підкорить смаком і ароматом ваших рідних.

Як же правильно приготувати суничні ягоди – розповім весь процес в деталях, супроводжуючи розповідь покроково зробленими фото. Рецепт простий і доступний. Головне, набрати в саду суниці і постаратися всю її не з’їсти, а залишити ягоди і для зимової консервації. ? Суниця у власному соку збереже вітаміни і підтримає імунітет в зимовий час. Ну, а діти є особливими шанувальниками солодкої суничної ягоди.

Як приготувати суницю на зиму у власному соку

Суничні ягоди збирають в сонячний день, перебирають і обривають з стеблинок.

Суниця з цукром у власному соку

Ніжні ягідки акуратно споліскують під слабким струменем води і дають обсохнути.

Суниця з цукром у власному соку

Стерильні сухі банки невеликого обсягу (250-500 мл) заповнюють суничними ягодами доверху і засипають цукровим піском.

Суниця з цукром у власному соку

Банки прикривають кришками і стерилізують на невеликому вогні 15-20 хвилин.

Далі, слід обережно вийняти банки з киплячої води і відразу закрутити їх кришками.

Наступний етап – треба перевернути заготовки і накрити їх ковдрою або рушником, щоб вони повністю охололи.

Суниця з цукром у власному соку

Смачна заготовлена суниця з цукром у власному соку сподобається всім вашим домочадцям. Простий і швидкий рецепт приготування дозволяє зберегти «зелені» вітаміни. Таку заготовку можна подавати з оладками, млинцями, додавати в дитячі каші і сирок.

Суниця з цукром у власному соку

Така проста заготовка з суниця є природним коктейлем вітамінів і допоможе захистити вашу родину від авітамінозу в зимовий і весняний час.