Заготовлена таким чином брусниця має гарний природний колір і пом’якшений смак свіжої ягоди. У зимово-осінній період, така брусниця у власному соку буде особливо смачною, якщо Ви подасте її на десерт. Ягода виглядає і зовні, і на смак – абсолютно як свіжа.
Як приготувати брусницю у власному соку на меду.
Брусницю перебрати. Відокремити хороші, зрілі, не пошкоджені ягоди від дрібних, перезрілих і пом’ятих.
Спочатку готуємо ягідну заливку. Пом’яту сировину миємо, поміщаємо в друшляк і чекаємо деякий час, поки водичка стече.
Розміщуємо на деко і тримаємо в духовці, поки плоди брусниці НЕ обм’якнуть.
Ягідки потрібно остудити і перетерти крізь марлю або сито.
Додати мед. Кількість частин перетертих ягід потрібно брати в 2 рази більшу, ніж меду, тобто 2:1.
Все добре перемішуємо до однорідності.
Потім, хорошими ягодами (промитими і обсушеними на рушнику) заповнити банки до плічок.
Ягідною заливкою заливаємо до горлечка, постійно струшуючи, щоб порожні місця краще заповнилися.
Заготівля з брусниці без варіння готова, залишилося тільки закрити її кришками.
Консервована на зиму брусниця добре зберігається в не теплий коморі.
Така свіжа брусниця у власному соку з медом крім десертів може використовуватися як начинка пирогів, з неї можна зробити відмінний морс і всілякі смачні соуси.