Сушіння м’яса в домашніх умовах

Сушене м’ясо дуже смачне, але в магазинах воно коштує досить дорого. Тому всім любителям такої закуски пропонуємо прості способи сушіння м’яса.

Як сушити м’ясо в електросушарці

Треба обирати нежирне м’ясо, без жил і шкірки. Найкраще підійде яловичина, баранина, оленина і конина.

Зріжте його з кістки та наріжте тонкими шматками поперек волокон.

сушка м'яса

Старайтеся, щоб розміри шматочків були однаковими – тоді м’ясо просушиться рівномірно.

Далі приготуйте маринад, як на шашлик, залийте ним м’ясо та поставте заготовку в холодильник на 24 години.

сушка м'яса

Потім відтисніть рідину. Можете покласти на сито і почекати, або притиснути гнітом.

Далі викладіть м’ясо на решітку електросушарки, поставте температуру 70 градусів за Цельсієм і сушіть. час від часу перевертаючи. Таке м’ясо можна їсти вже через 2-3 години, але якщо ви хочете його довго зберігати – зачекайте, доки волога повністю випарується.

сушка м'яса

Також м’ясо можна сушити і в духовці. Температура теж повинна бути 70 градусів за Цельсієм. Але тут не забувайте лишити дверцята причиненими, аби циркулювало повітря.

сушка м'яса

М’ясо виходить смачним, але твердим. Тому якщо хочете зробити його м’яким – пропонуємо “африканський спосіб”.

Сушене м’ясо на свіжому повітрі

М’ясо треба натерти спеціями і сіллю, повісити на вулиці і лишити на 2 дні. За цей час сонце і вітер його повністю висушують.

сушка м'яса

Але цей варіант підходить не всім. Тому можна зробити сушарку з того, що є під рукою.

Візьміть пластиковий короб, кулер від комп’ютера, і решітку.

сушка м'яса

М’ясо буде сушитися по тому ж принципу, що і в сушарці чи духовці. Але зберігатиметься менше часу і вийде м’якішим. Тому його можна замаринувати в вині. Беріть м’ясо птиці, або не дуже жирну свинину. Розвісьте шматочки м’яса на гачках, або розкладіть на решітці, і включіть вентилятор.

сушка м'яса

сушка м'яса

Так м’ясо сушиться 2 доби, а якщо поставити лампу, яка нагріватиме повітря в середині коробки – ще швидше.

сушка м'яса

Якщо ви сушите м’ясо на повітрі – це займе десять днів. І при цьому способі сушіння постійно треба провітрювати приміщення.

сушка м'яса

сушка м'яса

Ще один рецепт в’ялення м’яса (холодна сушка) можна побачити в цьому відео: