На зиму можна сушити все, і навіть буряк. Це дуже зручно, адже його можна додавати в страви замість свіжого. Коренеплід не втрачає свій смак, має насичений колір та чудовий аромат.
Інгредієнти: Буряк
Сушений буряк можна використовувати в різних стравах, він не тільки додає в них свою родзинку та гарний колір, а ще і позитивно впливає на організм. Наприклад, буряк виводить шлаки і токсини, а також поліпшує загальний стан, завдяки великій кількості мінералів, вітамінів, клітковини.
Як сушити буряк на зиму в домашніх умовах
Щоб весь буряк рівномірно зварився, спочатку його треба посортувати по розміру. Потім коренеплоди необхідно помити та скласти в каструлі. Дрібні буряки достатньо проварити 9 хвилин, а більші – 13-15 хвилин.
Щоб перевірити готовність – спробуйте зняти шкірку. Якщо вона починає піддаватись – значить, все готово. Не переварюйте буряки, бо так ви все зіпсуєте.
Остудіть овочі, почистіть, поріжте, складіть в духовку і сушіть при температурі 80-85 градусів за Цельсієм. Точний час сушіння тяжко визначити, бо у всіх різні духові шафи. Тому просто орієнтуйтесь по тому, наскільки висохли кружальця чи смужечки буряка. Замість духовки можна скористатися і електросушаркою.
Після того, як буряк висохне, покладіть його в ємності та відправте на зберігання.
Такий буряк можна додавати не тільки в перші страви. Якщо його трошки розмочити, то можна сміливо класти і в вінегрет або салат. Також з сушений буряків роблять квас і навіть варять чай. а ще, цю сушку можна їсти замість цукерок, адже бурячки солодкі. Тож зробіть таку заготовку і додавайте сушений буряк, куди захочете.