Сушені яблучка – це дуже смачно і корисно. Їх можна використовувати для приготування компоту, або просто в якості смачного другого сніданку.
Інгредієнти: Яблука
Цей покроковий рецепт сушених яблук в духовці допоможе заготувати на зиму дуже корисну страву.
Як правильно сушити яблука в духовій шафі
Перед тим, як почати готувати, яблука треба ретельно промити, аби на них не було піску та бруду.
Після миття яблука необхідно викласти на тканину, що добре вбирає вологу. Витирати яблука не треба, оскільки у них тонка шкірка, яку легко можна пошкодити.
Коли плоди висохнуть, треба вийняти серединку та розрізати яблучка на вісім шматочків.
Перед викладанням яблук на деко, духовку варто добре прогріти, а самі шматочки яблук викласти на свіжому повітрі, аби вони трохи потемнішали.
Духовка має працювати на температурі 150 градусів. Яблука викладаються шаром з розрахунку: 1 кілограм на 1 деко.
Важливо пам’ятати про те, що дверцята духовки мають лишатися причиненими, аби циркулювало свіже повітря.
Час від часу шматочки треба перемішувати лопаткою.
Загальний час сушіння становить приблизно 4-5 годин. Треба дивитися на вигляд і стан шматочків, бо часто все залежить від сорту.
Якщо висушити яблука наполовину – їх можна зберігати лише два-три місяці. А повністю сушені шматочки можуть зберігатися дуже довго. Яблука варто помістити в контейнер з пластику або скляну банку.