Сушені яблука в духовці – покроковий рецепт з фото

Сушені яблучка – це дуже смачно і корисно. Їх можна використовувати для приготування компоту, або просто в якості смачного другого сніданку.

Цей покроковий рецепт сушених яблук в духовці допоможе заготувати на зиму дуже корисну страву.

Як правильно сушити яблука в духовій шафі

Перед тим, як почати готувати, яблука треба ретельно промити, аби на них не було піску та бруду.

Сушені яблука в духовці

Після миття яблука необхідно викласти на тканину, що добре вбирає вологу. Витирати яблука не треба, оскільки у них тонка шкірка, яку легко можна пошкодити.

Коли плоди висохнуть, треба вийняти серединку та розрізати яблучка на вісім шматочків.

Сушені яблука в духовці

Перед викладанням яблук на деко, духовку варто добре прогріти, а самі шматочки яблук викласти на свіжому повітрі, аби вони трохи потемнішали.

Сушені яблука в духовці

Духовка має працювати на температурі 150 градусів. Яблука викладаються шаром з розрахунку: 1 кілограм на 1 деко.

Сушені яблука в духовці

Важливо пам’ятати про те, що дверцята духовки мають лишатися причиненими, аби циркулювало свіже повітря.

Сушені яблука в духовці

Час від часу шматочки треба перемішувати лопаткою.

Сушені яблука в духовці

Загальний час сушіння становить приблизно 4-5 годин. Треба дивитися на вигляд і стан шматочків, бо часто все залежить від сорту.

Сушені яблука в духовці

Якщо висушити яблука наполовину – їх можна зберігати лише два-три місяці. А повністю сушені шматочки можуть зберігатися дуже довго. Яблука варто помістити в контейнер з пластику або скляну банку.