Сухий посол сала з часником і спеціями

Сухий посол сала з часником і спеціями

У кожній родині, люблячої солоне сало, є свій універсальний рецепт засолювання. Розповім я вам і про свій, досить-таки простий, спосіб засолювання смачного сала.

Сухий посол сала з часником і спеціями дуже простий у виконанні, а готовий продукт зберігається досить довго. Мій докладний перевірений рецепт з покроково зробленими фото до ваших послуг.

Для засолювання сала вагою 1,2 кг беру:

  • 2 ст.л. солі кам’яної;
  • перець чорний мелений;
  • перець червоний пекучий;
  • 2 зубки часнику;
  • 2 ст.л. вірменської приправи.

До складу вірменської приправи входять такі прянощі: паприка, куркума, майоран, коріандр, орегано, насіння кропу, кориця, перець чорний. Якщо немає такої приправи, візьміть по щіпці з кожної прянощі і змішайте. Такий спосіб навіть зручніший, якщо будь-яка із цих спецій вам не подобається.

Як посолити сало сухим способом

Найсвіжіше сало шкребу з усіх боків ножем для видалення забруднень.

Сухий посол сала з часником і спеціями

Уздовж бруска, на відстані приблизно 7-8 см. Роблю надрізи до самої шкірки.

Перемішую всі спеції в мисці.

посолиться сала сухим способом з часником і спеціями

Часник чищу і ріжу пластинками.

посолиться сала сухим способом з часником і спеціями

Натерти всі сторони сальця (розрізані місця теж) прянощами. Між розрізаними шматочками кладу часник.

Сухий посол сала з часником і спеціями

Шматки щільно притискаю, одне до одного і замотую в пергаментний папір. Залишу на дві години, на кухонному столі, а після треба перекласти в холодильник.

Сало, засолене за таким простим рецептом, виходить в міру солоне і пряне.

Сухий посол сала дозволяє приготувати такий продукт, який можна смажити до яєчні, пекти  з картоплею в духовці, а можна просто тонко нарізати і подати як закуску з хлібом і зеленню.

Сухий посол сала з часником і спеціями

Для кращого довготривалого збереження, солоне сало  бажано тримати в морозилці.

Дивіться відео від каналу Америка $ Валентиной: