Засолювання сала – дуже популярний суто український рецепт. Проте перевагою даного рецепту сухого засолювання є те, що він під силу навіть тим, хто не любить або банально не вміє готувати. Крім того, ця страва не потребує багато часу і коштів. Оскільки основними складниками даного рецепту є cало, cіль, часник та спеції за смаком.
Інгредієнти: Сало, Сіль, Часник, Чорний перець мелений
Варіант сухого засолювання сала
Для приготування страви варто правильно підбирати ємність. Це залежить від того, яку кількість продукту потрібно засолити. Правильно підібравши посуд, стаємо до роботи.
Почнемо з того, що поріжемо сало великими або середніми шматками, щоб вони вміщалися у наш посуд. На дно ємності варто покласти суміш:
- Сіль;
- Перемелений перець;
- Часник може бути порізаний чи подавлений;
- Інші приправи за смаком.
Далі на нашу суміш кладемо шар сала і посипаємо знову ж таки тією ж сумішшю. Таким чином створюється ефект пирога. Шар суміші – шар сала. Цю процедуру слід повторювати до тих пір, поки не закінчиться сало. Далі посуд треба накрити кришкою, або тарілкою і притиснути чимось важким. Це може бути камінь або банка з водою. Підготовлений продукт варто помістити у темне місце на 2 -3 дні до повної готовності.
Через кілька днів сало вийміть і промийте під струменем води. Готове засолене сало можна зберігати в холодильнику. Для більш легкого нарізування, сало за кілька годин до подачі помістіть до морозилки. А перед подачею посипте цибулею чи збризніть оцтом. Смачного!
Більше подробиць і рецепт сухого засолювання сала від “Salapin.ru Риболовля – спосіб життя” дивіться у відео.