Сухий посол сала – домашній рецепт засолювання сала сухим способом.

Засолювання сала – дуже популярний суто український рецепт. Проте перевагою даного рецепту сухого засолювання є те, що він під силу навіть тим, хто не любить або банально не вміє готувати. Крім того, ця страва не потребує багато часу і коштів. Оскільки основними складниками даного рецепту є cало, cіль, часник та спеції за смаком.

Варіант сухого засолювання сала

Для приготування страви варто правильно підбирати ємність. Це залежить від того, яку кількість продукту потрібно засолити. Правильно підібравши посуд, стаємо до роботи.

Почнемо з того, що поріжемо сало великими або середніми шматками, щоб вони вміщалися у наш посуд. На дно ємності варто покласти суміш:

  • Сіль;
  • Перемелений перець;
  • Часник може бути порізаний чи подавлений;
  • Інші приправи за смаком.

Далі на нашу суміш кладемо шар сала і посипаємо знову ж таки тією ж сумішшю. Таким чином створюється ефект пирога.  Шар суміші – шар сала. Цю процедуру слід повторювати до тих пір, поки не закінчиться сало. Далі посуд треба накрити кришкою, або тарілкою і притиснути чимось важким. Це може бути камінь або банка з водою. Підготовлений продукт варто помістити у темне місце на 2 -3 дні до повної готовності.

Домашній сухої посол сала

Через кілька днів сало вийміть і промийте під струменем води. Готове засолене сало можна зберігати в холодильнику. Для більш легкого нарізування, сало за кілька годин до подачі помістіть до морозилки. А перед подачею посипте цибулею чи збризніть оцтом. Смачного!

Більше подробиць і рецепт сухого засолювання сала від “Salapin.ru Риболовля – спосіб життя” дивіться у відео.