Сухе засолювання сала з часником і кмином - швидко і смачно

Сухе засолювання сала з часником і кмином – швидко і смачно

Поділюся простим і швидким способом засолювання сала вдома. Багатьом здається, що процес приготування сала, тривала і трудомістка процедура. Я вам доведу, що це не так.

Мій рецепт сала настільки універсальний, що впевнена, ви обов’язково скористаєтеся ним. Для надзвичайно приємного аромату такої заготовки я користуюся не тільки часником, але і насінням кмину. Я частенько використовую їх в різних стравах, а навчилася цього у естонців, так як деякий час жила в Естонії. Кмин є улюбленою пряністю естонців. Вони використовують його в засолюванні грибів, риби, м’яса, сала, овочів і навіть фруктів. Так от, сьогодні я детально розповім як робиться в домашніх умовах сухе засолювання сала з часником і кмином, а детальний рецепт з покроково зробленими фото, допоможе вам зробити заготовку швидко і смачно.

Що нам треба для засолювання сала сухим способом:

  • свіже сало;
  • сіль;
  • кмин;
  • часник.

Як смачно засолити сало з часником і кмином

Для початку, нам потрібно придбати хороше свіже сало, бажано, з м’ясними прожилками і шкіркою, обсмаленим на соломі. Коли ви до нього принюхаєтеся, то відчуєте приємний аромат. Як правило, магазинне сало так не пахне. Тому, віддаємо перевагу ринковим салу.

Сало з кмином

Мити сало перед засолкою не рекомендується. Його слід лише як слід поскоблити ножем з усіх боків, прибираючи зовнішні забруднення, якщо вони є.

Тепер, шматок рясно обсипте з усіх боків сіллю крупно-середнього помелу. Сіль не шкодуйте, посипайте як слід всі боки брусків сала і з боку шкурки теж. Посипані сіллю шматочки викладіть в емальовані, скляні або керамічні лоточки і закрийте кришкою.

Мити сало перед засолкою не рекомендується.

Засолка сала повинна проводитися при кімнатній температурі 3 дні. Цього часу достатньо, щоб сало повністю просолилося. Через три доби солоне сало виглядає як на фото.

Сало з кмином

Виймаємо сало і ретельно очищаємо від солі. Його навіть можна промити водою і висушити рушником. Обсушені шматочки посипаємо кмином.

Сало з кмином

Щоб вийшло смачне сало, обов’язково потрібно використати і часник. Очищені зубчики часнику нарізаємо на пластини і рясно обкладаємо шматки нашої заготовки з усіх боків. Зберігати таке сало краще в емальованому або скляному посуді. Тому, викладаємо шматочки зі спеціями в сухий емальований лоток і ставимо в холодильник.

Сало з кмином

Я думаю, що вам сподобається таке сухе засолювання сала з часником і кмином. Такий домашній рецепт солоного сала дуже простий у приготуванні. При необхідності, для більш тривалого зберігання сало можна загорнути у фольгу або харчову плівку і відправити на зберігання в морозильну камеру. Смачне солоне сало не втратить своїх якостей при такому зберіганні.

Сало з кмином

Тепер, в будь-який момент можна запекти картоплю в духовці, дістати квашену капусту , нарізати тоненькими скибочками солоне сало з часником і кмином і насолоджуватися смачним поєднанням всіх продуктів.

Сало з кмином

Сподіваюся, що вам сподобався швидкий рецепт сала засоленого сухим способом.