Сухе засолювання сала для копчення – рецепт як засолити сало для копчення в домашніх умовах.

Копчене сало – це дуже смачно. Але воно виходить ідеальним лишень в тому випадку, коли його правильно засолили. Тому зараз ми вам коротко розкажемо, як правильно солити сало.

Треба купити свинячу корейку (тобто сало, з тонкими м’ясними прошарками) від свині, яку тільки що забили. Якщо забій відбувався кілька днів тому – сало вже буде достатньо застиглим. А якщо менше – то виглядатиме, як желе. В другому випадку вам доведеться трохи зачекати, щоб сало сформувалося та не розповзалося. Для цього вистачить однієї доби.

Сало треба нарізати тонкими прямокутними шматочками однакового розміру та добре натерти сіллю.

Потім шматочки скласти в велику банку чи каструлю, аби сало добре засолилося.

Важливо! При укладанні, шматочки треба класти вниз шкіркою. Всі порожнечі, які утворяться між шматками – засипте сіллю. Щоб сало добре засолилося, зачекайте 12 днів.

Далі сало треба витягти з банки, очистити від солі і коптити його над слабким димом ще 5-10 днів. Термін зберігання сала напряму залежить від того, як довго воно коптиться. Коли сало буде повністю готове – воно вкриється темно-золотою скоринкою. Таке сало можна натерти перцем або часником.

Солене копчене сало дуже смакує з картоплею, солоними огірками. Тому не лінуйтеся готувати цю просту і дуже смачну закуску.