Овочева ікра з баклажанами – одна з найулюбленіших і знайомих кожному з дитинства заготовка на зиму. Запропонований рецепт відрізняється відмінним смаком, простою і легкістю приготування. Якщо вам, як і мені, традиційні рецепти заготовок швидко приїдаються взимку, то я підкажу знайдений для себе вихід – я просто намагаюся заготовити ікру за різними рецептами. Пропоную вашій увазі сьогодні смачний, простий і незвичайний рецепт, який я називаю Строката овочева ікра з баклажанами та імбиром. Ця заготовка має витончений, трохи гоструватий і пікантний смак, який обов’язково приємно здивує вас. Рецепт дуже простий, а покроково зроблені фото доповнюють опис приготування.
Інгредієнти: Баклажани, Болгарський перець, Зелень петрушки, Кабачки, Корінь імбиру, Морква, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор
Складові:
- баклажани 1,5 кг;
- кабачки 1,5 кг;
- помідори 1 кг;
- болгарський перець (різнокольоровий) 1 кг;
- морква 1 кг;
- ріпчаста цибуля 1 кг;
- корінь імбиру 60 гр;
- зелень петрушки 60 гр;
- рослинна олія 50 гр;
- оцет 60 гр;
- сіль 1 ст.л.;
- цукор 0,5 ст.л.
Як приготувати ікру з баклажанів з овочами на зиму
Щоб зробити цю заготовку, спершу потрібно підготувати овочі. Пам’ятайте, що купувати потрібно молоді баклажани і кабачки невеликого розміру. Болгарський перець обов’язково повинен бути різнокольоровий. Гарна кольорова гамма додасть зимовому салату додаткової яскравості і строкатості.
Всі овочі необхідно ретельно помити і очистити від шкірки. Кабачки, баклажани, болгарський перець і цибулю нарізати кубиками. На помідорах зробити хрестоподібні насічки, обдати окропом, зняти шкірку і, також, нарізати кубиком.
Моркву і корінь імбиру натерти на середній тертці.
Для варіння необхідно взяти широку каструлю, бажано, з товстим дном або антипригарним покриттям і налити туди 50 гр рослинної олії. У розпечену олію висипати подрібнені томати і протушкувати їх. Через 15 хвилин до них відправити моркву і цибулю. Варити ще 10 хвилин.
Потім, необхідно одночасно додати: баклажани, кабачки і болгарський перець. Тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Через півгодини додати сіль, цукор, натертий імбир і оцет. Залишити на малому вогні готуватися ще на 10 хвилин. В кінці варіння додати попередньо подрібнену зелень петрушки.
Готова овочева ікра з баклажанами і імбиром розкладається по заздалегідь підготовленим простерилізованим літровим банкам і закручується металевими кришками або як у мене, самозакручивающимися кришками. Після закрутки переверніть їх вниз кришкою, накрийте пледом або покривалом і залишіть так до повного охолодження.
Перед подачею пікантний зимовий баклажановий салат з овочами відкрити, ретельно перемішати і просто перекласти з банки до салатника.
Строката і смачна овочева ікра з баклажанами і імбиром стане чудовим доповненням до відвареної картоплі та каш. А може бути і як готовий овочевий гарнір до рибних та м’ясних страв.