Стрілки часнику солені на зиму – як солити стрілки часнику в домашніх умовах.

Солені стрілки з часнику – це дуже проста заготовка на зиму, яка обов’язково смакуватиме до різних страв.

Це дуже простий і зручний рецепт, для приготування якого не потрібно нічого особливого. А ще, для консервування можна використовувати не тільки банки, але і будь-який інший відповідний посуд.

Як солити стрілки часнику на зиму самостійно

стрілки часнику

Треба взяти часникові стрілки, промити їх та порізати на шматки довжиною 15-20 сантиметрів.  Після цього беруть каструлю, наливають воду та доводять до кипіння, а потім бланшують в ній стрілки протягом 2-х хвилин.

Наступний етап – пом’якшити зелень. Для цього її треба опустити в холодну воду і вже потім перекласти в скляний або емальований посуд.

Далі готують розсіл. Для нього треба взяти:

  • вода – 1 літр;
  • оцет – 25 грамів;
  • сіль – 50 грамів.

Також можна використати плодово-ягідний оцет в кількості 50-ти грамів.

Розсіл варять, заздалегідь охолоджують та заливають стрілки так, щоб він покривав їх на 8-10 сантиметрів.

На посуд треба покласти чисту тканину. Можна її навіть прокип’ятити. Як гніт можна використати спеціальне коло або звичайну тарілку і покласти зверху якийсь вантаж.

Заготовку треба тримати в теплі 3-4 дні, щоб вона заграла, а потім потримати ще 4 дні і переставити в холод.

Оскільки розсіл буде випаровуватися, його час від часу треба підливати, щоб стрілки завжди буди занурені в рідину.

Це оригінальне соління буде прекрасно смакувати з м’ясними та картопляними стравами. Також стрілки можна подавати і як самостійну закуску.