Старовинний рецепт агрусового варення з горілкою – перевірений рецепт на зиму.

Старовинні рецепти відрізняються тим, що вони перевірені роками. І готували по ним ще наші бабусі і прабабусі. Агрусове варення з горілкою належить до таких перевірених рецептів.

Ягоди потрібно використовувати великі і недостиглі. Зважують агрус вже після всіх «очищаючих» процедур і видалення кісточок.

Склад варення:

– агрус очищений, 400 гр.

– цукор, 800 гр.

– вода, 1 стакан

– горілка або спирт

– свіже листя вишні, 20-40 шт.

Як зробити варення в домашніх умовах

Складаємо ягоди в миску, заливаємо горілкою, накриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Горілка повинна покрити агрус повністю.

В цей час заливаємо свіжі вишневі листочки холодною водою і кип’ятимо їх протягом декількох хвилин.

Після години викладаємо ягоди на велике решето і поливаємо їх спочатку гарячою водою, в якій варилося листя, а потім холодною водою, щоб вони швидко охололи.

Агрус для варенья з горілкою

Окремо готуємо цукровий сироп, засипаємо в нього ягоди, доводимо до кипіння, потім прибираємо з вогню на пару хвилин (щоб видалити пінку). Проводимо процедуру ще 2-3 рази. Доводимо агрусове варення до готовності на мінімальному вогні. Повністю охолодивши. При охолодженні, кришкою накривати не потрібно.

Потім розливаємо варення по невеликих банках і закриваємо кришками. Зберігання варення з агрусу з горілкою буде ідеальним якщо у Вас знайдеться прохолодний льох або комора.

варення з агрусу з горілкою