Старовинні рецепти відрізняються тим, що вони перевірені роками. І готували по ним ще наші бабусі і прабабусі. Агрусове варення з горілкою належить до таких перевірених рецептів.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Горілка, Листя вишні, Цукор
Ягоди потрібно використовувати великі і недостиглі. Зважують агрус вже після всіх «очищаючих» процедур і видалення кісточок.
Склад варення:
– агрус очищений, 400 гр.
– цукор, 800 гр.
– вода, 1 стакан
– горілка або спирт
– свіже листя вишні, 20-40 шт.
Як зробити варення в домашніх умовах
Складаємо ягоди в миску, заливаємо горілкою, накриваємо кришкою і залишаємо на 1 годину. Горілка повинна покрити агрус повністю.
В цей час заливаємо свіжі вишневі листочки холодною водою і кип’ятимо їх протягом декількох хвилин.
Після години викладаємо ягоди на велике решето і поливаємо їх спочатку гарячою водою, в якій варилося листя, а потім холодною водою, щоб вони швидко охололи.
Окремо готуємо цукровий сироп, засипаємо в нього ягоди, доводимо до кипіння, потім прибираємо з вогню на пару хвилин (щоб видалити пінку). Проводимо процедуру ще 2-3 рази. Доводимо агрусове варення до готовності на мінімальному вогні. Повністю охолодивши. При охолодженні, кришкою накривати не потрібно.
Потім розливаємо варення по невеликих банках і закриваємо кришками. Зберігання варення з агрусу з горілкою буде ідеальним якщо у Вас знайдеться прохолодний льох або комора.