Старовинне варення з огірків з лимоном – як варити найдивніше варення на зиму.

Огірок здавна шанують як ідеальну закуску до будь-якого гарячого блюда і міцних напоїв. Він хороший і свіжим, і консервованим. Але цей рецепт заготовки з огірків на зиму бентежить своєю несподіваністю! Спробуйте зварити це незвичайне варення з огірків за старовинним рецептом.

Як зварити варення з огірків з лимоном.

Корнішони - маленькі огірочки.

Для приготування оригінальної солодкої заготовки з огірка потрібно 400 г корнішонів молочної зрілості, що ще не зав’язали насіння.

Вимийте їх, викладіть в каструлю, на дно якої попередньо помістіть свіжий капустяний лист.

Залийте огірочки холодною, круто солоною водою, зверху накрийте ще одним капустяним листом.

У такому вигляді 2-3 дня їх треба витримати в теплому місці.

Коли корнішони придбають жовтий колір, злийте розсіл, замініть капустяне листя на свіже.

Розсіл закип’ятіть, знову вилийте в огірки і накрийте каструлю кришкою.

Коли рідина охолоне, злийте її, ще раз доведіть до кипіння і залийте корнішони.

Повторюйте цю процедуру, поки вони знову не придбають зелений колір.

Потім, огірочки опустіть в чисту холодну воду.

Через 3 дні злийте рідину, витріть плоди і помістіть їх в таз.

Зваріть з 1,5 склянок води, 400 г цукру, цедри і соку двох лимонів сироп. Додайте в нього 25 г імбиру.

Остиглим сиропом залийте корнішони.

Через добу злийте його, додайте ще 600 г цукру, гарненько проваріть, занурте в нього огіркові «ягідки» і знову поставте на вогонь.

Коли заготовка закипить, злегка остудіть її і, знову, закип’ятіть.

Зберігати смарагдове огіркове варення можна і в холодильнику, і просто при кімнатній температурі.

Як бачите, варіння цього незвичайного варення з огірків з лимоном дуже розтягнута за часом процедура. Але якщо хто зважиться на таке тривале приготування, то дуже хотілося б прочитати Ваші відгуки про рецепт варення в коментарях.

Інший цікавий рецепт дивіться у відео: Як зробити варення з огірків?