Спаржева квасоля маринована на зиму – простий рецепт як маринувати спаржеву квасолю.

Для маринування беремо стручки тільки молодої квасолі. Колір у молодої квасолі світло-зелений або слабкий жовтий (залежить від сорту). Якщо стручки молоді – вони пружні на дотик і добре розламуються. При маринуванні спаржевої квасолі в ній зберігаються всі корисні речовини і взимку з заготівлі виходять смачні страви.

Як маринувати спаржеву квасолю на зиму.

Стручкова квасоля

Зелену стручкову квасолю миємо, очищаємо від грубих волокон, ламаємо шматками 3-4 см і опускаємо на 3-5 хв. в воду, яка закипіла. Після пройденого часу швидко охолоджуємо під холодною водою і розкладаємо в чисті банки.

Далі, займемося приготуванням маринаду: воду, цукор і сіль кип’ятимо 15 хв. і заливаємо підготовлені стручки в банках. Щоб приготувати маринад для спаржевої квасолі на 9 л води знадобиться по 500 г цукру і солі.

Прямо в банку додаємо оцтову есенцію. В 1 л банку додаємо від 12 мл до 23 мл 80% оцтової есенції. Кількість залежить від того, який маринад вибираємо: слабкий, кислий чи сильно кислий.

Прянощі (запашний або чорний перець горошком, гвоздика, лавровий лист) можна додавати в банку або в маринад, перед тим як він повинен закипіти.

Ставимо банки пастеризуватися при t = 85°C 1 л – 25 хв. Закупорюємо.

Зберігати банки з стручками маринованої квасолі можна в коморі.

Заготівлю взимку можна подавати окремим блюдом, зливши маринад і підсмаживши стручки квасолі на вершковому маслі, посипавши їх сухарями, а можна і гарніром, заправивши сметаною, до риби і м’яса. А ще спаржеву мариновану квасолю можна додавати до салатів, омлетів і варити смачні супи.