Соус абрикосовий – це така універсальна абрикосова приправа, яку нескладно приготувати на зиму в звичайних домашніх умовах. Адже соковиті, оксамитові, ароматні абрикоси гарні в будь-яких домашніх заготовках. А каротин, що міститься, в плодах зберігається навіть після теплової обробки і покращує обмін речовин, є пігментом, що виводить токсини.
Інгредієнти: Абрикоси, Кориця, Цукор
У сезон, коли достигають абрикоси, велика кількість плодів виявляються пом’ятими. Саме з таких плодів готується універсальний абрикосовий соус. Технологія приготування соусу дуже проста, з нею може впоратися навіть недосвідчена господиня.
Приготування абрикосового соусу на зиму.
Плоди очищаємо від кісточок, і ретельно миємо.
Викладаємо в каструлю з антипригарним покриттям (можна в алюмінієву), додаємо трохи води і варимо 10-15 хвилин.
Потім, занурювальним блендером робимо пюре.
Насипаємо цукор з розрахунку на 1 частину абрикос – ⅓ частина цукру, і, весь час помішуючи, доводимо до кипіння.
Щоб наша соус-приправа була ще більш ароматною додамо мелену корицю – 1 чайну ложку.
Варимо помішуючи 30-35 хвилин.
Розкладаємо в помиті і сухі банки, закриваємо кришками, які у нас вже підготовлені, і стерилізуємо:
- банки об’ємом 350 грам – 15 хвилин.
- банки ємністю 500 грам – 20 хвилин.
Після теплової обробки відразу закочуємо.
Можливо, немає бажання займатися стерилізацією, тоді абрикосовий соус слід остудити, розфасувати в пакети із застібкою і заморозити.
Такий соус з абрикос хороший тим, що з нього взимку можна готувати найрізноманітніші приправи до м’яса, риби, десертів … і інших смачних страв. Так, якщо додати цедру лимона або апельсина – вийде відмінний джем для пирогів, приправити гірким перцем, лимонним соком, зеленню – у вас смачний гострий східний кисло-солодкий соус, який підходить для м’яса і риби. Доповнюючи склад абрикосового соусу тими або іншими спеціями, Ви отримаєте різноманітні приправи до страв. Зовсім трохи зусиль влітку, і який чудовий універсальний соус взимку! Бажаємо успіхів.