Гострий перець – це цікавий і пікантний додаток до страв, який сподобається всім, хто любить гостру їжу. Ми пропонуємо дуже простий рецепт солоного гострого перцю. На приготування такої заготовки вам не доведеться витрачати багато часу, а смак у неї просто відмінний.
Інгредієнти: Гострий перець, Кріп, Лавровий лист, Сіль, Хрін, Часник, Чорний перець горошком
Ця кількість інгредієнтів розрахована на трилітрову банку:
- гострий перець;
- часник – 1 головка;
- корінь хрону – 10-15 сантиметрів;
- лист хрону – 1 великий;
- парасольку кропу – 1 великий;
- чорний перець горошком – 5 штук;
- лавровий лист – 1 штука;
- сіль велика (не йодована) – 3 столові ложки з гіркою.
Як консервувати гострий перець на зиму
Обирайте слабогострий сорт перецю і обов’язково беріть тільки свіжозібраний. Той, який полежав кілька днів, не буде хрумким.
Вимийте перець, почистіть хрін та часник.
Проколіть кожну перчину виделкою в трьох місцях.
Якщо ви не проколете перець – він зіпсує заготовку. Банки і кришки треба помити, стерилізувати нема необхідності.
Складіть спеції на дно.
Перець необхідно скласти щільно, але прослідкувати за тим, щоб він не розчавився. Зверху вкладіть згорнутий лист хрону. Це робиться для того, щоб перчини не спливали.
Після цього засипте сіль.
Залийте банки чистою водою закрийте кришкою і струсніть кілька разів щоб розчинилася сіль. Коли це станеться – рівень розсолу спаде і треба буде долити ще води, аби вона покривала лист хрону.
Далі лишіть банки на 5 днів при кімнатній температурі. Кришки треба не закривати, а лише прикривати. Оскільки розсіл може витікати – поставте банки на деко. І не забувайте струшувати їх по кілька разів на день та додавати воду.
Через 5 днів закрийте банки кришками і поставте їх в льох.
Повністю готовим такий перець буде через 2 місяці. Але через два тижні після того, як ви відправили його в прохолодне місце – перевірте рівень розсолу. І долийте води якщо треба.
Ось і все, заготовка готова. Смачного.