Солоний болгарський перець – рецепт як солити перець на зиму.

Щоб засолити болгарський перець за запропонованим рецептом потрібно витратити якийсь час. Однак перець, заготовлений запропонованим способом, виходить дуже смачним і ароматним.

Як засолити перець на зиму.

Перець болгарський

Необхідно відібрати великі м’ясисті червоні і зелені плоди болгарського перцю.

Видаляємо плодоніжки разом з насінням, прокручуючи плодоніжки і злегка натискаючи її всередину стручка.

Підготовлені стручки без насіння необхідно ретельно промити, після чого опускаємо їх в окріп на пару хвилин. Швидко виймаємо перець з окропу і поміщаємо його в ємність з холодною водою.

Коли перець охолоне, виймаємо його і перекладаємо в ємність для засолювання. Бажано, щоб це була діжка або дерев’яна бочка.

Перець викладаємо шарами таким чином, щоб кожні 2-3 ряди пересипати кам’яною сіллю і перекладати гілочками кропу. Солі потрібно брати з розрахунку 2-3% від загальної ваги перцю.

Коли весь перець буде викладений в ємність, його залишають на ніч, щоб перець пустив сік.

Після цього, перець накривають дерев’яним кругом, на який ставлять гніт з розрахунку: на 10 кг перцю необхідно покласти 1 кг вантажу, якщо користуємося для засолювання дрібною тарою. Якщо використовується тара велика, то для такої ж кількості перцю використовують півкіло вантажу.

Солоний перець тримають в холодному місці, бажано погребі чи підвалі. Необхідно перевіряти гніт час від часу і змивати з нього цвіль, що утворилася. Щоб цвіль не утворювалася, необхідно перед засолкою добре промити лерев’яний круг, гніт і ємність для засолювання, а також, обдати їх окропом.

Болгарський перець, приготовлений шляхом засолювання взимку можна використовувати для фарширування, а також, для приготування різних салатів і закусок.