Солоні зелені помідори в відрі, як бочкові

Солоні зелені помідори в відрі, як бочкові

Пропоную чудовий своєю простотою і надійністю рецепт заготовки зелених помідорів на зиму. Він дозволяє використовувати для їжі плоди, що не встигли дозріти! З такої заготовки виходить чудова закуска взимку.

Солоні зелені помідори заготовлені в відрі виходять нітрохи не гірше, ніж бочкові. Свій рецепт з фото пропоную зробити і вам.

Щоб зробити солоні зелені помідори на зиму в відрі потрібні:

Солоні зелені помідори в відрі

  • не дозрівші томати;
  • сіль;
  • вода – звичайна, сира;
  • хрін – листя;
  • перець чорний;
  • перець духмяний горошком;
  • вишневе листя;
  • часник;
  • лавровий лист.

Як солити зелені помідори на зиму з часником

Спочатку я мию помідори. Потім очищаю, ділю на дольки часник. Розрізаю їх уздовж на частини загостреної форми. Вирізаю у помідорів плодоніжки, вставляю в утворені таким чином отвори шматочки часнику.

Солоні зелені помідори в відрі

На дно відра (тільки емальованого) кладу частину вимитого листя вишні, хрону, пару лаврових листочків, горошинки різного перцю.

Солоні зелені помідори в відрі

Далі, укладаю 2-3 шари зелених помідорів з часником, намагаючись більші розміщувати внизу.

Солоні зелені помідори в відрі

Потім, знову кладу шар приправ і листя. Так майже до верху відра. Завершальний шар – листя і приправи.

Солоні зелені помідори в відрі

Потім, беру 5 літрів холодної води. До неї додаю трохи неповну пів літрову банку солі крупної. Перемішую. Коли сіль розчиниться, заливаю розсолом помідори. Накриваю широкою тарілкою. Зверху кладу гніт. Накриваю відро кришкою.

Зберігаю заготовку на зиму в підвалі. А якщо з’являється трохи цвілі, то не лякаюся. Це нормально. Забираю цвіль, а солоні зелені помідори стоять далі. Через місяць, приголомшливо хрустка і ароматна закуска готова. Вона потрапляє в улюблені салати або навіть з’їдається просто так – в дуеті з м’ясом!