Солоні огірки з помідорами – кращий рецепт приготування асорті

Засолка овочів на зиму передбачає наявність великої кількості тари. Не завжди в домі є стільки бочок або відер., Отже, доводиться вибирати, що саме солити. Цих мук вибору можна уникнути, якщо солити асорті. Прекрасно дружать між собою солоні огірки і помідори, вони просочуються смаком один одного і насичують розсіл більш цікавими нотками. 

Більшість радять солити огірки з помідорами в дерев’яних бочках. Звичайно, це ідеальна тара, але у багатьох з нас сьогодні бочок просто не має в наявності. Зараз найзручнішою тарою можна назвати пластикові відра з кришками, які підходять для зберігання харчових продуктів. Вони не дадуть приємний деревний аромат солінням, але овочі і не прокиснуть, як це часом трапляється з соліннями в емальованих відрах.

Для засолювання можна брати огірки будь-якого розміру. Якщо для маринування, або швидкого засолювання краще брати огірочки одного розміру, в даному випадку, це не важливо. Процес соління дуже тривалий, і за цей час встигнуть просолитися навіть найбільші огірки.

Що стосується помідор, краще для соління брати зелені або трохи недостиглі і щільні плоди. Якщо помідори переспілі і занадто м’які, в процесі засолювання вони просто розповзуться.

Співвідношення асорті помідорів і огірків може бути абсолютно будь-яким. На спосіб засолювання це ніяк не впливає. Просто зважте підготовлені овочі, вимийте їх, і займемося засолкою.

Що ще знадобиться для засолювання асорті (на одне відро, приблизно 7 кг овочів):

  • 10 листя хрону;
  • 3 головки часнику;
  • 3 стручки пекучого перцю;
  • 10 стебел кропу, разом з парасольками суцвіть;
  • листя чорної смородини, вишні, майоран, естрагон, базилік – за бажанням.

Чим ароматнішим буде розсіл, тим смачнішим вийде асорті з огірків і помідорів.

На дно ємності покладіть, приблизно, третину підготовлених прянощів і викладайте огірки з помідорами, пересипаючи їх тією же зеленню і дольками часнику. Не заповнюйте ємність овочами доверху. Вони повинні бути повністю покриті розсолом і вільно плавати в ємності. Коли викладете всі овочі, прикрийте їх зверху листям хрону і приготуйте розсіл з розрахунку:

  • 700 гр солі на 10 літрів води.

Розсіл кип’ятити не потрібно, але можна підігріти, щоб сіль швидше розчинилася.

Залийте приготованим розсолом огірки з помідорами і покладіть зверху тарілку або дерев’яний кружок, щоб вони не спливали.

Для додання «бочкового» присмаку, можна покласти у відро кілька дубових трісок, попередньо ошпарені окропом.

Тепер, асорті має почати заквашуватися. Процес бродіння краще йде при температурі +20 градусів і саме в цей час потрібно стежити, щоб розсіл не витік. При бродінні розсіл активно піниться і цю пінку потрібно знімати.

Через 3-4 дні після початку активного бродіння, ємність з асорті можна вже перенести в льох або інше прохолодне місце на, так званне, тихе бродіння.

Даний спосіб засолювання огірків і помідорів передбачає тривале зберігання на зиму, але ніхто не заважає вам спробувати асорті вже через два тижні. Чим довше огірки і помідори будуть заквашуватися, тим більше пряний і гострий смак вони набудуть.

Дивіться відео, швидкий спосіб про те, як засолити асорті огірки з помідорами правильно та смачно: