Холодний спосіб засолювання огірків – це простий метод приготування консервації на зиму. Саме ним ми з вами зараз і поділимося.
Інгредієнти: Естрагон, Корінь хрону, Кріп, Огірки, Перець гіркий, Сіль, Часник
Отже, як засолити огірки на зиму холодним способом? Давайте розкажемо вам все покроково.
Цей рецепт розраховано на 53 кілограми свіжих маленьких огірків. Якщо у вас менше – просто зменшіть кількість інгредієнтів у пропорції.
Отже, окрім огірків треба взяти:
- 2 кілограма зелені кропу;
- 350 грамів кореня хрону;
- 300 грамів часнику;
- 300 грамів гілочок естрагону;
- 3 кілограма солі;
- 75 грамів свіжого стручкового гіркого перцю.
Огірки миють та складають в банки чи бутлі, перекладаючи шарами кропу, естрогену. А також часником, витиснутим через часникодавку або подрібненим в м’ясорубці, і червоним перцем та коренем хрону, подрібненими в м’ясорубці.
Далі необхідно розчинити у воді сіль, аби отримати 7% або 8% сольовий розчин.
Цей розсіл треба вилити в баночки з огірками.
Прокип’ятіть кришки та прикрийте ними огірки, але ще не закочуйте.
Залишіть їх на 10 днів, потім долийте заздалегідь приготовлений 7% або 8% сольовий розчин, зразу ж закатайте їх кришками і переставте в льох чи комору.
Якщо ви будете тримати заготовки в холоді, то вони не зіпсуються і ви зможете їсти смачні гостренькі огірочки всю зиму. Їх можна використовувати, як окрему закуску, або додавати в інші страви, робити з ними бутерброди. Варіантів – маса, а смак – завжди неймовірний.