Солоні огірки з часником і кропом – холодний спосіб засолювання огірків на зиму в банках.

Холодний спосіб засолювання огірків – це простий метод приготування консервації на зиму. Саме ним ми з вами зараз і поділимося.

Отже, як засолити огірки на зиму холодним способом? Давайте розкажемо вам все покроково.

свіжі огірочки

Цей рецепт розраховано на 53 кілограми свіжих маленьких огірків. Якщо у вас менше – просто зменшіть кількість інгредієнтів у пропорції.

Отже, окрім огірків треба взяти:

  • 2 кілограма зелені кропу;
  • 350 грамів кореня хрону;
  • 300 грамів часнику;
  • 300 грамів гілочок естрагону;
  • 3 кілограма солі;
  • 75 грамів свіжого стручкового гіркого перцю.

Огірки миють та складають в банки чи бутлі, перекладаючи шарами кропу, естрогену. А також часником, витиснутим через часникодавку або подрібненим в м’ясорубці, і червоним перцем та коренем хрону, подрібненими в м’ясорубці.

Далі необхідно розчинити у воді сіль, аби отримати 7% або 8% сольовий розчин.

Цей розсіл  треба вилити в баночки з огірками.

Прокип’ятіть кришки та прикрийте ними огірки, але ще не закочуйте.

Залишіть їх на 10 днів, потім долийте заздалегідь приготовлений 7% або 8% сольовий розчин, зразу ж закатайте їх кришками і переставте в льох чи комору.

Якщо ви будете тримати заготовки в холоді, то вони не зіпсуються і ви зможете їсти смачні гостренькі огірочки всю зиму. Їх можна використовувати, як окрему закуску, або додавати в інші страви, робити з ними бутерброди. Варіантів – маса, а смак – завжди неймовірний.