Солоні баклажани з морквою і часником – покроковий рецепт з фото пікантних фаршированих баклажанів.

Солоні баклажани – це дуже смачна заготовка, особливо якщо вона приготована з морквою та часником. Отже, пропонуємо вам простий рецепт такої заготовки.

Кількість інгредієнтів розрахована на одну трилітрову банку.

Заготовка из баклажан

Треба взяти:

  • баклажани (невеликого розміру) – 2 кілограма;
  • морква (краще велика, солодка) – 0,5 кілограма;
  • часник – 150-200 грамів;
  • петрушка – невеликий пучок;

Також необхідно приготувати заливку яка складається з двох найпростіших інгредієнтів:

  • вода – 1 літр;
  • сіль кухонна – 2 столові ложки.

Як солити баклажани на зиму в банках

Треба взяти невеликі стиглі баклажани та помити. Потім відрізати в них плодоніжки і наколоти виделкою в кількох місцях. Завдяки проколюванню з них вийде гіркота.

Заготівля з баклажанів

Варити баклажани треба в підсоленій воді 3-5 хвилин. Ні в якому разі їх не переварюйте.

баклажани відварити

Далі викладіть синенькі на рівну поверхню, покладіть на них дошку та притисніть гнітом. Це може бути будь-що: камінь, велика банка з водою.

Баклажани під пресом

Доки з баклажанів виходить гіркий сік, підготуйте інші інгредієнти.

Моркву треба почистити та потерти на великій тертці (можна використати тертку для корейської моркви, тоді заготовка буде виглядати гарніше).

Часник треба почистити та добре подрібнити, а петрушку помити і нарізати.

Начинка для фаршированих баклажанів

Тепер треба начинити баклажани. Для цього в кожному баклажані зробіть надріз зі сторони плодоніжки, але не дорізайте до самого низу. Покладіть в середину часник, моркву і петрушку та перемотайте синенькі ниткою – так начинка не випаде.

Фаршировані баклажани з морквою і часником

Тепер лишилося скласти баклажани в банку, залити розсолом (сіль просто розчиніть в воді) і закрити поліетиленовою кришкою.

Солоні баклажани з морквою і часником

Лишіть заготовку в теплі на три доби, аби вона забродила. А потім перенесіть в прохолодне приміщення. Підійде льох або балкон, якщо надворі холодно, а він не є опалюваним.

Такі синенькі смакуватимуть до різних страв. Подавати їх треба попередньо видаливши нитку і нарізавши шматками. Аби підкреслити смак, рекомендується полити їх олією та посипати кільцями цибулі.