Солоні баклажани з часником і кропом – корисна і смачна заготовка: салат з баклажанів на зиму.

Солоні баклажани з часником, приготовані на зиму за цим рецептом, завдяки технології приготування виходять без зайвого соланіна, зберігши інші корисні властивості, такі як вітаміни В, С, РР, калій, магній, фосфор.

Солоні баклажани, крім того що смачні, ще й дуже корисні. Вони знижують симптоми при атеросклерозі, а також, зміцнюють нервову, серцево-судинну і травну системи.

Як приготувати солоні баклажани на зиму.

баклажани

Приготування баклажанів починаємо з того, що для засолу відбираємо зрілі, але тонкі плоди.

Видаляємо плодоніжки, миємо й розрізаємо часточками на чотири частини на три чверті довжини плода, але не з боку плодоніжки.

Укладаючи в тару для соління пересипаємо їх сіллю. Незабувайте солити місця розрізів. У місця розрізу разом з сіллю вкладаємо дрібно порізаний часник. Часнику потрібно з розрахунку 1-2 середніх зубчики на один плід баклажан.

Кожен ряд перекладаємо кропом.

Чекаємо 10-12 годин, поки плоди пустять сік, потім придавлюємо їх дерев’яним кружком з вантажем.

Витрата солі рахуємо за пропорцією: 2-3% від ваги плодів баклажанів.

Зберігаємо баклажани в холодному погребі.

Приготуйте раз за цим рецептом солоні баклажани на зиму і будете повертатися до нього щороку. Нарізавши на шматочки, з них взимку готують корисний і смачний салат, приправивши його соняшниковою олією і нарізаною півкільцями цибулею. Готуйте, експериментуйте!

Солоні баклажани з часником і кропом
Фото. Солоні баклажани з часником і кропом.