Солоні баклажани з часником, приготовані на зиму за цим рецептом, завдяки технології приготування виходять без зайвого соланіна, зберігши інші корисні властивості, такі як вітаміни В, С, РР, калій, магній, фосфор.
Інгредієнти: Баклажани, Кріп, Сіль, Часник
Солоні баклажани, крім того що смачні, ще й дуже корисні. Вони знижують симптоми при атеросклерозі, а також, зміцнюють нервову, серцево-судинну і травну системи.
Як приготувати солоні баклажани на зиму.
Приготування баклажанів починаємо з того, що для засолу відбираємо зрілі, але тонкі плоди.
Видаляємо плодоніжки, миємо й розрізаємо часточками на чотири частини на три чверті довжини плода, але не з боку плодоніжки.
Укладаючи в тару для соління пересипаємо їх сіллю. Незабувайте солити місця розрізів. У місця розрізу разом з сіллю вкладаємо дрібно порізаний часник. Часнику потрібно з розрахунку 1-2 середніх зубчики на один плід баклажан.
Кожен ряд перекладаємо кропом.
Чекаємо 10-12 годин, поки плоди пустять сік, потім придавлюємо їх дерев’яним кружком з вантажем.
Витрата солі рахуємо за пропорцією: 2-3% від ваги плодів баклажанів.
Зберігаємо баклажани в холодному погребі.
Приготуйте раз за цим рецептом солоні баклажани на зиму і будете повертатися до нього щороку. Нарізавши на шматочки, з них взимку готують корисний і смачний салат, приправивши його соняшниковою олією і нарізаною півкільцями цибулею. Готуйте, експериментуйте!