Як би над цим не жартували, але сало – це дійсно один з найулюбленіших продуктів українців. Тому варто знати, як швидко і смачно засолити сало.
Інгредієнти: Сало, Сіль, Часник
Отже, зараз ми розкажемо про найпростіший спосіб соління в банці сухим способом.
Необхідно взяти свіже сало та нарізати квадратиками разом зі шкіркою. Розміри мають бути приблизно 5 на 5 сантиметрів. Можна зробити і більші але, ні в якому разі, не менші.
Далі візьміть тертку або часникодавку, натріть (витисніть) часник та додайте трошки води, аби зробити своєрідну кашку.
Після цього необхідно взяти сіль, щедро натерти сало з двох сторін та занурити в часникову кашку.
Далі треба щільно скласти сало в банку та лишити на 7 днів в холодильнику, аби воно добре просолилося.
Коли пройде тиждень, можна діставати сало, різати його тоненькими скибочками та подавати разом зі свіжим, злегка підсушеним хлібом та гірчицею.
Сало можна зберігати в банці в холодильнику або іншому приміщенні, де холодно. Чи скласти його в пакет/контейнер та перекласти в морозильну камеру. Якщо сало зберігається в морозилці – його буде дуже легко різати тоненькими шматочками.
Користуйтеся цим способом та завжди майте під рукою смачне сало.
А це відео присвячене приготуванню салу в банці в розсолі: