Солоне сало з часником в банці – сухий посол сала, домашній рецепт засолювання.

Як би над цим не жартували, але сало – це дійсно один з найулюбленіших продуктів українців. Тому варто знати, як швидко і смачно засолити сало.

Отже, зараз ми розкажемо про найпростіший спосіб соління в банці сухим способом.

Необхідно взяти свіже сало та нарізати квадратиками разом зі шкіркою. Розміри мають бути приблизно 5 на 5 сантиметрів. Можна зробити і більші але, ні в якому разі, не менші.

Далі візьміть тертку або часникодавку, натріть (витисніть) часник та додайте трошки води, аби зробити своєрідну кашку.

Після цього необхідно взяти сіль, щедро натерти сало з двох сторін та занурити в часникову кашку.

Далі треба щільно скласти сало в банку та лишити на 7 днів в холодильнику, аби воно добре просолилося.

Коли пройде тиждень, можна діставати сало, різати його тоненькими скибочками та подавати разом зі свіжим, злегка підсушеним хлібом та гірчицею.

Сало можна зберігати в банці в холодильнику або іншому приміщенні, де холодно. Чи скласти його в пакет/контейнер та перекласти в морозильну камеру. Якщо сало зберігається в морозилці – його буде дуже легко різати тоненькими шматочками.

Користуйтеся цим способом та завжди майте під рукою смачне сало.

А це відео присвячене приготуванню салу в банці в розсолі: