Солона цвітна капуста, приготовлена по цьому нескладному рецепту, припаде до смаку і тому, хто не є її любителем. Ніжна структура готового блюда робить солону капусту ідеальним доповненням до будь-якого виду м’яса, риби або навіть до страв з інших овочів.
Інгредієнти: Естрагон, Кольорова капуста, Лавровий лист, Сіль, Чорний перець горошком
Ідеальним місцем для просолювання капусти буде дерев’яна бочечка або діжка, але підійде і проста емальована каструля.
Для засолювання потрібно:
- суцвіття цвітної капусти;
- приправа: лавровий лист, естрагон, чорний перець;
- розсіл – 80 гр. солі на 1 л. води.
Як солити цвітну капусту:
Засолка цвітної капусти починається з того, що суцвіття необхідно відправити на бланшування на кілька хвилин, потім швидко перемістити в холодну воду. Такі маніпуляції дозволять зробити їх більш м’якими і смачними.
Коли з суцвіть повністю стече рідина, їх потрібно помістити в обрану Вами ємність для засолювання, присипати спеціями і залити розсолом.
Для швидкого засолювання поміщаємо купусту в досить тепле місце на 24-48 годин. Швидкість засолювання залежить від температури в приміщенні, де знаходиться заготовка.
Коли солона цвітна капуста стане готова, її потрібно перемістити в холодне місце.
Дерев’яну діжку або бочечку можна поставити в холодний льох. Але, якщо Ви живете в квартирі, то тут, напевно, підійде другий варіант: перекласти готову капусту в баночки і помістити в холодильник.
А який рецепт заготовки цвітної капусти використовуєте Ви? Діліться в коментарях і залишайте відгуки.