Цей простий рецепт засолювання дозволить Вам легко і просто заготовити на зиму солону стручкову квасолю (лопатки). Взимку, використовуючи цю заготовку, можна готувати різні перші і другі страви.
Інгредієнти: Сіль, Стручкова квасоля
Інгредієнти для засолу:
- квасоля – 10 кг
- холодна вода – 10 л
- сіль – 500 гр
Як солити стручкову квасолю на зиму.
Для приготування ніжної і соковитої квасолі, потрібно використовувати ще молоді стручки з нерозвиненим насінням.
Ретельно перебрати і очистити від волокон, помити, висушити і щільно упакувати в тару для засолу.
З солі та води приготувати гарячий розсіл і залити квасолю киплячим розсолом.
Поставити гніт і відставити в комору або інше прохолодне і темне місце для бродіння.
Зберігати закритою в прохолодному місці.
Соління – популярний метод заготовок на зиму, а стручкова квасоля по цьому домашньому рецепту закладається просто і швидко.