Солона стручкова квасоля на зиму – простий рецепт як приготувати стручкову квасолю (лопатки).

Цей простий рецепт засолювання дозволить Вам легко і просто заготовити на зиму солону стручкову квасолю (лопатки). Взимку, використовуючи цю заготовку, можна готувати різні перші і другі страви.

Інгредієнти для засолу:

  • квасоля – 10 кг
  • холодна вода – 10 л
  • сіль – 500 гр

Як солити стручкову квасолю на зиму.

Стручкова квасоля

Для приготування ніжної і соковитої квасолі, потрібно використовувати ще молоді стручки з нерозвиненим насінням.

Ретельно перебрати і очистити від волокон, помити, висушити і щільно упакувати в тару для засолу.

З солі та води приготувати гарячий розсіл і залити квасолю киплячим розсолом.

Поставити гніт і відставити в комору або інше прохолодне і темне місце для бродіння.

Зберігати закритою в прохолодному місці.

Соління – популярний метод заготовок на зиму, а стручкова квасоля по цьому домашньому рецепту закладається просто і швидко.