Цілі замариновані перці – це дуже смачна і проста консервація. Вам не доведеться витрачати багато часу на приготування заготовок, а така закуска буде завжди доречною до буденного чи святкового столу.
Інгредієнти: Болгарський перець, Гвоздика, Запашний перець, Зелень петрушки, Лавровий лист, Оцет, Селера зелень, Сіль, Соняшникова олія, Часник, Чорний перець горошком
Як маринувати перці цілими в домашніх умовах
Для приготування треба вибрати цілі перці однакового розміру, добре їх промити та просушити рушником. Не видаляйте плодоніжки чи насіння.
Далі зваріть маринад з наступних інгредієнтів:
- оцет- 2 літра;
- вода – 4 літра;
- олія соняшникова рафінована – 250 мілілітрів;
- сіль кам’яна – 450 грамів.
Додайте у воду сіль, олію, оцет, закип’ятіть та почекайте, коли сіль повністю розчиниться. Потім додайте 5-6 бутонів гвоздики, 1-2 лаврових листочка, 3-4 горошини чорного та запашного перцю.
Варіть маринад ще 10 хвилин – тоді він стане ароматним.
Після цього не вимикайте маринад і додайте в киплячу рідину болгарський перець та потримайте пару хвилин. Кладіть перець невеликими партіями – тоді він буде добре оброблений в маринаді.
Бланшовані перчини відкиньте на друшляк, аби вони стекли та охололи.
Після цього м’які перчинки необхідно щільно скласти в банки, перекладаючи шматочками часнику та петрушкою (або селерою).
Зверху в банки поставте маленькі блюдця (не накривайте ними, а саме придавіть перці так, щоб блюдця виконували роль гніту).
Далі залийте перець маринадом, в якому вони варилися так, щоб заповнилися всі пустоти. Якщо маринаду не вистачить – доведеться зварити ще.
Після цього треба видалити блюдця, закрити банки кришками, стерилізувати та закатати.
Зберігати такий смачний маринований перець треба в холодному підвалі або в основному відділенні холодильника.