Солодкий перець маринований цілим на зиму – рецепт, приготований з різнокольорових плодів.

Цілі замариновані перці – це дуже смачна і проста консервація. Вам не доведеться витрачати багато часу на приготування заготовок, а така закуска буде завжди доречною до буденного чи святкового столу.

Як маринувати перці цілими в домашніх умовах

Перець болгарський

Для приготування треба вибрати цілі перці однакового розміру, добре їх промити та просушити рушником. Не видаляйте плодоніжки чи насіння.

Далі зваріть маринад з наступних інгредієнтів:

  • оцет- 2 літра;
  • вода – 4 літра;
  • олія соняшникова рафінована – 250 мілілітрів;
  • сіль кам’яна – 450 грамів.

Додайте у воду сіль, олію, оцет, закип’ятіть та почекайте, коли сіль повністю розчиниться. Потім додайте 5-6 бутонів гвоздики, 1-2 лаврових листочка, 3-4 горошини чорного та запашного перцю.

Варіть маринад ще 10 хвилин – тоді він стане ароматним.

Після цього не вимикайте маринад і додайте в киплячу рідину болгарський перець та потримайте пару хвилин. Кладіть перець невеликими партіями – тоді він буде добре оброблений в маринаді.

Бланшовані перчини відкиньте на друшляк, аби вони стекли та охололи.

Після цього м’які перчинки необхідно щільно скласти в банки, перекладаючи шматочками часнику та петрушкою (або селерою).

Зверху  в банки поставте маленькі блюдця (не накривайте ними, а саме придавіть перці так, щоб блюдця виконували роль гніту).

Далі залийте перець маринадом, в якому вони варилися так, щоб заповнилися всі пустоти. Якщо маринаду не вистачить – доведеться зварити ще.

Після цього треба видалити блюдця, закрити банки кришками, стерилізувати та закатати.

Зберігати такий смачний маринований перець треба в холодному підвалі або в основному відділенні холодильника.