Маринована в оцті гарбуз – заготівля на любителя, який дуже любить мариновані овочі та фрукти, і особливо – екзотичні. Смак готового продукту трохи нагадує ананаси. Щоб урізноманітнити свій стіл взимку і варто приготувати цю оригінальну заготовку з гарбуза.
Інгредієнти: Гарбуз, Оцет, Цукор
Як маринувати гарбуз зі смаком ананаса.
Беремо стиглий солодкий гарбуз, очищуємо його від шкури і виймаємо насіння.
М’якоть порізати досить великими шматочками і злегка припустити в окропі.
Відставити гарбуз з вогню і дати йому охолонути прямо в гарячому відварі.
Після повного охолодження проколоти кілька шматків гарбуза дерев’яною шпажкою, щоб зрозуміти якої вона м’якості. Якщо шматки м’які, то відразу скласти їх в підготовлені банки. Якщо ж залишилися досить твердими, то ще раз проварити їх в окропі.
Складені в банки шматки гарбуза залити холодним маринадом, який зварити на отриманому відварі. Для маринаду взяти чверть склянки відвару, дві склянки дев’яти процентного оцту і один стакан цукру.
Закрутити кришками без стерилізації.
Заготовки з гарбуза зберігати в прохолодному затемненому місці.
Рецепт простий, а смак виходить дуже оригінальний. Якщо Вам подобаються оригінальні рецепти і смаки, то солодкий маринований гарбуз, точно прийдеться Вам до смаку. Що у Вас вийшло пишіть у відгуках.