Хоча ми звемо перець “болгарським”, насправді його батьківщиною є Америка. Там він досі росте в дикій природі, як чагарник. А для нас – це популярний овоч з городу, який ми кладемо в багато різних страв. Тому варто знати про його корисні властивості та калорійність.
Інгредієнти: Болгарський перець
Зміст
Калорійність і склад продукту
Цей продукт є низькокалорійним – в ньому міститься тільки 27 калорій на 100 грамів. Тому його дуже рекомендують додавати до дієтичних страв. А ще, болгарський перець насичений такими корисними речовинами, як: вітаміни групи В, вітамін С, Р, А, РР, також калій, магній, натрій, залізо, фосфор, кальцій. Окрім того в ньому є й інші мінерали.
Корисні властивості продукту
Оскільки в перці є багато вітаміну С – він чудово зміцнює імунітет. Також цей овоч позитивно впливає на нервову та серцево-судинну систему. Ще один плюс перцю – поліпшення складу крові, завдяки чому можна позбутися випадіння волосся, ламкості нігтів, проблем з гемоглобінам, анемії та недокрів’я.
А якщо у людини є проблеми з кишечником, вона страждає колітами і запорами, тоді перець можна використовувати в якості м’якого проносного. Ще перець є сильним антиоксидантом.
Перець дуже рекомендують їсти у випадку переїдання, бо він допомагає пришвидшувати метаболізм, активно спалювати жир, виводити надлишки холестерину. Саме тому вживання перцю під час дієти пришвидшує схуднення.
Протипоказання
Їсти перець не можна тільки в тому разі, якщо у людини спостерігається загострення шлунково-кишкового захворювання.
Як вживати?
Перець можна їсти сирим – додавати до салатів. Або консервувати, фарширувати, додавати до різних страв.
Як заготовлювати солодкий перець?
Перець можна консервувати цілим або частинами, фарширувати його капустою, додавати різні овочі. Який би спосіб консервування ви не обрали – перець відмінно збереже не тільки свій смак і аромат, а і корисні властивості.