Солодкі груші консервовані у власному соку на зиму – простий домашній рецепт заготовки.

Якщо любите натуральні заготовки з мінімумом цукру, то Вам точно підійде рецепт “Солодкі груші консервовані у власному соку”. Викладу Вам простий і доступний, навіть не досвідченій господині, домашній рецепт як консервувати груші на зиму.

груші

Приготування починається з того, що добре визрілі (соковиті), але ще досить таки тверді груші нам буде потрібно вимити і почистити від шкірки і, неодмінно, позбутися від насіння.

Почищену грушу нарізати рівними за розміром шматочками і густо скласти в скляну тару. Наповнюємо фруктами тільки по плечики.

У кожну баночку додати цукор і кислоту лимонну (2 ст. лож. цукру і 4 грами кислоти на літрову тару).

Стерилізуємо заповнені грушами баночки в киплячій воді. Банки об’ємом півлітра – 15 хв., літрові – 20 – 25 хв і місткістю 1,5 – 2 літри – 25 – 40 хвилин.

Для груші, консервованої на зиму подібним способом запросто можна знайти застосування: використовувати її для доповнення різних десертів, салатів, киселів – компотів, і начинки смачної випічки. Такий ось простий домашній метод як консервувати груші на зиму. Чим простіше заготовка, тим краще!