Солодка домашня пастила з ревеню дуже сподобається не тільки дітям, а й усім ласунам. Цю страву з ревеню можна вживати свіжо приготованою замість цукерок, а можна заготовити ласощі на зиму.
Інгредієнти: Ваніль, Кориця, М'ята, Ревінь, Цукор
У цьому рецепті розповімо просто і покроково як приготувати пастилу в домашніх умовах.
Для початку потрібно черешки ревеню промити, очистити, нарізати довільної форми шматочками. Додати цукор в тій же кількості, скільки взято ревеню, і добре перемішати, додавши улюблені вами прянощі за смаком. Для цих цілей підійде ваніль, кориця, м’ята. Коли ревінь пустить сік, ставимо на вогонь і варимо на повільному вогні до густотою маси. Потім масу прибираємо з вогню і охолоджуємо, після чого перетираємо крізь сито і викладаємо не надто тонким шаром на деко, вистелений пергаментним папером, змащуємо маслом. На останньому кроці приготування потрібно пастилу відправити в духовку і висушити при не дуже високій температурі. Сушити пастилу можна і в спеціальних електричних сушарках.
Готову пастилу рекомендуємо нарізати ножем смужками або за допомогою формочок для печива. Солодка домашня пастила з ревеню на зиму готова до вживання. Залишилося тільки посипати цукровою пудрою і скласти в банку, щільно закривши її кришкою.
Знаючи як приготувати пастилу в домашніх умовах, будь-яка господиня тепер зможе балувати домашніх і пригощати гостей не тільки смачними, а й корисними солодощами круглий рік.