Снить (яглиця) – страви на зиму. Заготівля для супу з яглиці і зелені.

Це один з кращих рецептів заготовки сниті. Завдяки додаванню сниті, суп або борщ стають набагато смачнішими, крім того, не буде потрібно додавати багато солі.

Ще один позитивний момент такої заготовки, я б його назвала найважливішим, – це те, що при використанні цього рецепта зберігаються всі корисні властивості яглиці.

Приготування сниті

Підготуйте свіже листя яглиці, промийте його і переберіть, потім подрібніть.

Зелену цибулю, теж, промийте і порубайте на шматочки.

Так само поступіть з молодою зеленню кропу.

Тепер всі ці трави змішайте в одній ємності, перетріть їх з додаванням солі. Як виділиться сік – покладіть всі трави по приготованим банкам.

Стерилізують пів літрові і літрові банки в киплячій воді. Ось приблизний час для стерилізації: літрова банка – близько 25 хвилин; пів літрова – близько 20 хвилин.

Крім супу, цю заготовку з яглиці взимку можна використовувати і для приготування інших страв. Якщо потрібно прибрати зайву солоність сниті, то просто промийте її в киплячій воді. Це дозволить видалити зайву сіль і не дасть пересолити страву.