Є безліч способів, як заготовити гриби на зиму. Але в основному це маринування або соління. А я хочу розповісти, як зробити просту домашню заготовку з грибів, обсмажених в натертих на терці сухариках з додаванням яєць. Готується така заготовка легко, а виходить дуже смачною.
Інгредієнти: Гриби, Мука, Сіль, Соняшникова олія, Сухарі, Яйця
Для того, щоб приготувати таку оригінальну домашню заготовку, не обов’язково підбирати гриби невеликого розміру, підійдуть навіть ті що побільші, аби не були перезрілими або червивими.
І так, для початку гриби ми очищаємо від верхньої шкірки, а потім нашаткувати їх невеликими пластинками. Нарізані грибочки потрібно посолити за смаком і додати в них яєчну заливку (просто розмішане вилочкою яйце).
Потім грибні пластинки потрібно спочатку обваляти в борошні, а потім в сухариках (краще домашнього приготування, натерті на тертці).
Далі, нам потрібно обсмажити гриби на соняшниковій олії до утворення золотистої скоринки і скласти нашу заготовку (ще гарячу) в простерилізовані баночки, таким чином, щоб грибна маса розміщувалася на півтора сантиметра нижче горлечка скляної тари.
Тепер необхідно грибну заготовку простерилізувати годину або півтори. Час залежить від об’єму тари.
Після стерилізації потрібно закатати банки з грибами. Ретельно перевірити якість закачування кришок і охолодити нашу заготовку.
Взимку обсмажені в сухарях гриби дуже виручають. Зазвичай я використовую таку заготовку в якості гарнірів до других страв. Або ж роблю з них відмінні начинки для різної випічки.