Смажені баклажани кружечками з зеленню і лимоном – простий рецепт смачної закуски з баклажанів на зиму без стерилізації.

Рецептів приготування “синеньких” безліч. Але ця заготовка з баклажанів підкуповує доступністю інгредієнтів і пікантним смаком. Вона не вимагає стерилізації і підходить навіть для тих, хто вперше вирішив приготувати закуску з “синеньких” на зиму.

Як приготувати смажені баклажани на зиму.

баклажани

Вам знадобиться 1 кілограм молодих свіжих плодів. Наріжте їх кружечками і вимочіть протягом години в підсоленій воді.

Викладіть баклажани на паперову серветку, щоб позбавити їх від зайвої рідини.

Потім, обсмажте в олії до золотистої скоринки. Масло необхідно в достатній кількості – не менше 100-150 мл, щоб баклажани в ньому плавали.

Очистіть три лимона від шкірки і поріжте їх кружками, видаляючи кісточки.

Порубайте пряну зелень – кінзу, петрушку, базилік.

Вам залишилося укласти всі компоненти пошарово в скляну банку: спочатку баклажани кружечками, сіль за смаком, потім лимон і зелень, знову смажені баклажани – і так до верху.

Залийте все рослинним маслом, накрийте банку пергаментом або пластмасовою кришкою.

Стерилізувати не потрібно.

Зберігайте заготовку з синеньких в холодильнику або відповідному за температурними показниками підвалі.

Усе! Смачна закуска з баклажанів на зиму, яку просто приготувати в домашніх умовах, готова!