Рецептів приготування “синеньких” безліч. Але ця заготовка з баклажанів підкуповує доступністю інгредієнтів і пікантним смаком. Вона не вимагає стерилізації і підходить навіть для тих, хто вперше вирішив приготувати закуску з “синеньких” на зиму.
Інгредієнти: Базилік, Баклажани, Зелень петрушки, Кінза, Лимон, Сіль, Соняшникова олія
Як приготувати смажені баклажани на зиму.
Вам знадобиться 1 кілограм молодих свіжих плодів. Наріжте їх кружечками і вимочіть протягом години в підсоленій воді.
Викладіть баклажани на паперову серветку, щоб позбавити їх від зайвої рідини.
Потім, обсмажте в олії до золотистої скоринки. Масло необхідно в достатній кількості – не менше 100-150 мл, щоб баклажани в ньому плавали.
Очистіть три лимона від шкірки і поріжте їх кружками, видаляючи кісточки.
Порубайте пряну зелень – кінзу, петрушку, базилік.
Вам залишилося укласти всі компоненти пошарово в скляну банку: спочатку баклажани кружечками, сіль за смаком, потім лимон і зелень, знову смажені баклажани – і так до верху.
Залийте все рослинним маслом, накрийте банку пергаментом або пластмасовою кришкою.
Стерилізувати не потрібно.
Зберігайте заготовку з синеньких в холодильнику або відповідному за температурними показниками підвалі.
Усе! Смачна закуска з баклажанів на зиму, яку просто приготувати в домашніх умовах, готова!