Пропоную приготувати консервовані смажені баклажани з овочами – домашній рецепт смачної закуски з баклажанів. Рецепт дуже простий і дуже дуже смачний. У нашій родині його люблять навіть більше ніж баклажани з часником.
Інгредієнти: Баклажани, Корінь пастернаку, Корінь петрушки, Морква, Рослинна олія, Селера, Сіль, Цибуля
Як консервувати смажені баклажани на зиму.
Для приготування візьміть порядку кілограма молоденьких, які не встигли накопичити під шкіркою соланін, плодів.
Наріжте з них півкільця, смужки або кубики завтовшки до двох сантиметрів і помістіть в розсіл, приготований з столової ложки солі і літра води. Вимочуйте майбутню смачну закуску 10-20 хвилин.
Вийміть шматочки з рідини і помістіть їх між двома кухонними дерев’яними дошками. Зверху притисніть чим-небудь важким, щоб «синенькі» повністю позбулися рідини.
Тепер підрум’яньте баклажанчики в рослинному маслі.
А поки вони обсмажуються, наріжте кільцями пару середньої величини цибулин, наріжте один-два кореня селери або петрушки, не дуже велику морквину, можна, якщо Ви любите, використовувати і пастернак. Важливо нарізати їх окремо, тому, що далі Вам буде потрібно обсмажити їх в розпеченій олії, не змішуючи між собою, щоб кожен овоч зберіг свої смакові якості.
Як тільки трави і овочі обсмажили, злийте масло в окремий посуд.
Негайно почніть викладати баклажани і овочеву зажарку шарами в простерилізовану банку.
Кожен шар треба посолити і поперчити за смаком.
Залийте всі інгредієнти маслом що залишилося від смаження і поставте ємність з закускою на стерилізацію. Якщо банка півлітрова, то в киплячій воді вона повинна пробути не менше 35 хвилин. Для літрової банки часу знадобиться більше – до 45 хвилин. Потім, закрийте банки кришками, що загвинчуються або закатайте, і переверніть догори дном до охолодження.
Смажені баклажани консервовані на зиму – смачна і корисна закуска з овоча стрункості і довголіття, буде радувати Вас взимку чудовим ароматом і не менш чудовим смаком.