Смажені баклажани консервовані на зиму в домашніх умовах або як консервувати смачний салат з баклажанів з овочами.

Пропоную приготувати консервовані смажені баклажани з овочами – домашній рецепт смачної закуски з баклажанів. Рецепт дуже простий і дуже дуже смачний. У нашій родині його люблять навіть більше ніж баклажани з часником.

Як консервувати смажені баклажани на зиму.

баклажани

Для приготування візьміть порядку кілограма молоденьких, які не встигли накопичити під шкіркою соланін, плодів.

Наріжте з них півкільця, смужки або кубики завтовшки до двох сантиметрів і помістіть в розсіл, приготований з столової ложки солі і літра води. Вимочуйте майбутню смачну закуску 10-20 хвилин.

Вийміть шматочки з рідини і помістіть їх між двома кухонними дерев’яними дошками. Зверху притисніть чим-небудь важким, щоб «синенькі» повністю позбулися рідини.

Тепер підрум’яньте баклажанчики в рослинному маслі.

А поки вони обсмажуються, наріжте кільцями пару середньої величини цибулин, наріжте один-два кореня селери або петрушки, не дуже велику морквину, можна, якщо Ви любите, використовувати і пастернак. Важливо нарізати їх окремо, тому, що далі Вам буде потрібно обсмажити їх в розпеченій олії, не змішуючи між собою, щоб кожен овоч зберіг свої смакові якості.

Як тільки трави і овочі обсмажили, злийте масло в окремий посуд.

Негайно почніть викладати баклажани і овочеву зажарку шарами в простерилізовану банку.

Кожен шар треба посолити і поперчити за смаком.

Залийте всі інгредієнти маслом що залишилося від смаження і поставте ємність з закускою на стерилізацію. Якщо банка півлітрова, то в киплячій воді вона повинна пробути не менше 35 хвилин. Для літрової банки часу знадобиться більше – до 45 хвилин. Потім, закрийте банки кришками, що загвинчуються або закатайте, і переверніть догори дном до охолодження.

Смажені баклажани консервовані на зиму – смачна і корисна закуска з овоча стрункості і довголіття, буде радувати Вас взимку чудовим ароматом і не менш чудовим смаком.