Скільки Ви знаєте рецептів салату з огірочків ?! Напевно безліч. І, здавалося б, ну що можна додати або переробити. Кожна господиня на своїй кухні королева і знає, що і як найкраще приготувати. Але ж хіба кухня не місце для експериментів. І чому б не спробувати щось нове. Так що сподіваємося, що Ви вже взяли ручку і записуєте наш смачний рецепт, у якого маса переваг. По-перше це дуже просто. По-друге не потрібно вибирати красиві огірочки один-в-один, щоб потім догодити гостям красивою баночкою. Ну і по-третє не потрібно стерилізувати банки! Саме так, а це ж забирає так багато часу.
Інгредієнти: Кріп, Лавровий лист, Огірки, Оцет, Сіль, Хрін, Цибуля, Цукор, Чорний перець горошком
Як приготувати салат з огірків без стерилізації.
Для приготування кращого зимового салату з огірків Вам знадобляться:
- огірочки (2 кг)
- цибуля (300 г)
- хрін (50 г)
- сіль (150 г)
- кріп
Отже, беремо огірки, всi, що є в холодильнику: і маленькі, і великі, і переспілі. Очищуємо їх від шкірки і гарненько промиваємо, а потім просто нарізаємо кубиками. Додаємо до огірків сіль і відправляємо в прохолодне місце.
На наступний день треба додати до салату хрін, цибулю і кріп і розкласти по банках. І залити підготовленою оцтовою заливкою. Для салатної заливки потрібно: на 0,5 л води 100 г цукру, 0,2 л оцту 9%-го, перець, лист лавра.
А на наступний день зливаємо заливку, кип’ятимо, додаємо ще оцет і розливаємо назад по банкам поки суміш ще гаряча, закриваємо банки кришками.
Замість оцту можна спробувати додати сік червоної смородини (3/4 склянки на пів літра води). Смак вийде дещо інший, але теж дуже навіть цікавий.
Ось і все, якщо враховувати всі маніпуляції по приготуванню, то часу це займає зовсім небагато, але воно того варто в будь-якому випадку. Взимку, коли захочеться літніх овочів Ви скажете собі спасибі за такий рецепт.