Зимовий салат Тещин язик багато хто вважає найсмачнішою заготівлею з баклажанів, яка дуже популярна серед господинь. Начебто набір продуктів стандартний, але чомусь дуже смачно виходить. Пропоную разом зі мною розібратися в причині, приготувавши по цьому простому рецепту з покроково зробленими фото “Тещин язик” на зиму.
Інгредієнти: Баклажани, Гіркий перець, Оцет, Солодкий перець, Соняшникова олія, Томатний сік, Цукор, Часник
І так, заздалегідь потрібно придбати:
- 5 кг баклажанів, дивіться аби були переспілі;
- 0,5 кг солодкого болгарського перцю;
- 1 склянку часнику;
- 4 шт. перцю гіркого;
- 2 стакани соняшникової олії;
- 1 склянку оцту;
- 1 склянку цукру;
- 4 літри томатного соку.
Як готувати тещин язик з баклажанів на зиму
Перше, що вам потрібно зробити, це вимити помідори і видалити “хвостики”. Для заготівлі я купую тільки домашні м’ясисті сорти томатів, тому що, вони дуже ароматні і дають більше соку.
Вимийте синенькі, відріжте “попки”, поріжте на чотири або вісім, чи дванадцять частин. Дивіться на розмір баклажана, чим він більший, тим і частин нарізайте більше.
Посоліть і дайте постояти 1 годину. Нехай піде гіркота, обов’язково промийте від зайвої солі.
Підготуйте болгарський перець. Очистіть його від нутрощів і розріжте на чотири частини.
Очистіть часник і гіркий перець.
Прокрутіть на соковижималці помідори. Якщо томати дрібні, то кидайте їх цілком, якщо великі, то обов’язково розріжте на кілька частин, інакше забризкаєте всю кухню.
Прокрутіть на м’ясорубці болгарський перець, часник і гіркий перець.
Додайте в отриманий томат – часник, гіркий перець, соняшникову олію, оцет, цукор, доведіть до кипіння, додайте баклажани і проваріть хвилин 20.
Складіть в літрові банки і закочуйте. Банки я мию з содою, дуже ретельно і даю стекти воді.
Рецепт заготовки простий і легкий в приготуванні, а смак просто чудовий. Вам не буде соромно поставити приготований на зиму салат під назвою “Тещин язик” і на вишуканий святковий стіл.