Смачний зимовий салат “Тещин язик” з баклажанів на зиму

Зимовий салат Тещин язик багато хто вважає найсмачнішою заготівлею з баклажанів, яка дуже популярна серед господинь. Начебто набір продуктів стандартний, але чомусь дуже смачно виходить. Пропоную разом зі мною розібратися в причині, приготувавши по цьому простому рецепту з покроково зробленими фото “Тещин язик” на зиму.

І так, заздалегідь потрібно придбати:

  • 5 кг баклажанів, дивіться аби були переспілі;
  • 0,5 кг солодкого болгарського перцю;
  • 1 склянку часнику;
  • 4 шт. перцю гіркого;
  • 2 стакани соняшникової олії;
  • 1 склянку оцту;
  • 1 склянку цукру;
  • 4 літри томатного соку.

Як готувати тещин язик з баклажанів на зиму

Перше, що вам потрібно зробити, це вимити помідори і видалити “хвостики”. Для заготівлі я купую тільки домашні м’ясисті сорти томатів, тому що, вони дуже ароматні і дають більше соку.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Вимийте синенькі, відріжте “попки”, поріжте на чотири або вісім, чи дванадцять частин. Дивіться на розмір баклажана, чим він більший, тим і частин нарізайте більше.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Посоліть і дайте постояти 1 годину. Нехай піде гіркота, обов’язково промийте від зайвої солі.

Підготуйте болгарський перець. Очистіть його від нутрощів і розріжте на чотири частини.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Очистіть часник і гіркий перець.

Прокрутіть на соковижималці помідори. Якщо томати дрібні, то кидайте їх цілком, якщо великі, то обов’язково розріжте на кілька частин, інакше забризкаєте всю кухню.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Прокрутіть на м’ясорубці болгарський перець, часник і гіркий перець.

Додайте в отриманий томат – часник, гіркий перець, соняшникову олію, оцет, цукор, доведіть до кипіння, додайте баклажани і проваріть хвилин 20.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Складіть в літрові банки і закочуйте. Банки я мию з содою, дуже ретельно і даю стекти воді.

Зимовий салат Тещин язик з баклажанів

Рецепт заготовки простий і легкий в приготуванні, а смак просто чудовий. Вам не буде соромно поставити приготований на зиму салат під назвою “Тещин язик” і на вишуканий святковий стіл.