Якщо ви не готуєте джем з абрикос через жорсткі прожилки або вам не подобається перетирати суміш через сито – тоді цей спосіб варіння абрикосового джему для вас. Я розповім як зробити густий і однорідний, ніжний і смачний яблучно-абрикосовий джем швидко і легко.
Інгредієнти: Абрикоси, Цукор, Яблука
Покроково зроблені фото до рецепту допоможуть вам не помилитися у процесі варення заготовки на зиму. Відразу хочу сказати, що за цим рецептом можна зварити джем і з заморожених абрикос.
Як приготувати яблучно-абрикосовий джем
Спочатку підготуємо необхідні інгредієнти. Нам потрібні абрикоси, цукор і пара яблук. На літрову банку йде повний пакет-майка абрикосів.
Абрикоси миємо, викидаємо кісточки, розрізаємо на кілька частин і складаємо в ємність для варіння, але, бажано, не емальовану каструлю. У них сильно пригорає дно. Краще використовувати казанок або мультиварку, якщо у вас мало плодів.
Засипаємо потрібною кількістю цукрового піску. Потрібно, приблизно стакан або півтора на літрову банку нарізаних абрикос. Кількість цукру може змінюватися і залежить від вашого смаку, наскільки ви ласун. ?
Ставимо на плиту, починаємо варити. Коли абрикоси закипають додаємо два три почищених і нарізаних часточками яблука.
Яблука дають приємний запах і особливу кислинку в смаку. Продовжуємо варити на маленькому вогні.
В цей час, поки готується варення, стерилізуємо банки разом з кришками.
Коли яблука повністю зварилися знімаємо ємність і даємо трішки охолонути. Беремо блендер і перебиваємо фруктову масу до однорідної консистенції.
Потім, перекладаємо в банку і закриваємо. Цей яблучно-абрикосовий джем можна не закатувати, а просто класти в баночки з закрутками. Він добре зберігається, не роздувається і не псується.
За цим рецептом яблучно-абрикосовий джем виходить ніжний і без прожилок. Його можна зберігати тривалий час. Млинці з ним виходять незрівнянні.