Салат з перерослих огірків – це чудовий спосіб закрити на зиму огірочки, які не підходять для звичайного консервування. Плюс цього рецепту в тому, що окрім огірків, інші овочі можна заміняти. Тому ви завжди матимете можливість зробити такий салат з перерослих огірків, використовуючи те, що є під рукою.
Інгредієнти: Болгарський перець, Огірки, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Цукор, Чорний перець мелений
Для приготування саме цього варіанту салату, необхідно взяти наступні інгредієнти:
- 9-10 перерослих огірків;
- 2 болгарських перці;
- одна морква;
- одна цибулина:
- кілька томатів;
- соняшникова олія;
- перець мелений чорний;
- сіль;
- цукор.
Як приготувати салат з перерослих огірків на зиму
Огірки необхідно добре вимити, почистити від шкірки, прибрати насіння та порізати на невеличкі кубики. А потім відправити на пательню смажитися.
Далі наріжте цибулю, моркву і перець. Шматочки нарізки мають бути трохи більшими за ті, на які порізали огірки.
Після цього дочекайтеся, коли огірки стануть прозорими і додайте до них овочі. Але томати поки що не кладіть.
Помідори уповільнюють приготування інших овочів, тому їх треба класти в останню чергу. Тушкуйте овочі на маленькому вогні, і тільки через 25 хвилин від початку готування додайте помідори, які ви також нарізали кубиками, сіль, перець за смаком.
Тушкуйте ще 15 хвилин, потім попробуйте. Якщо страва виходить кислою – додайте 1 чайну ложку цукру та тушкуйте ще 5 хвилин.
Тим часом підготуйте банки і кришки. Банки треба стерилізувати а кришки – прокип’ятити. В підготовану тару складіть салат, закрутіть кришками та закрийте ковдрою чи рушником на добу.
Зберігати такий салат можна в шафі, коморі, підвалі. Проста і смачна закуска буде чудовим гарніром до різних страв. Її цікавий та нестандартний смак точно сподобається вам та вашим гостям.