Смачний салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Смачний салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Не знаєте, що робити з великими огірками? І у мене таке буває. Ростуть і ростуть, а я не встигаю зібрати вчасно. Виручає простий і смачний салат з огірків з цибулею, перцем і часником, який взимку йде, просто нарозхват, з будь-яким гарніром. І підходять для нього навіть найкрупніші екземпляри.

Мій перевірений роками домашній рецепт такої заготовки на зиму зробити дуже легко. Покроково оформлений рецепт з фото продемонструє весь процес детально і маринований салат з огірків буде вашим вірним помічником в зимовому меню. ?

Як приготувати салат з огірків на зиму

Отже, починаємо приготування.

Салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Беремо 3 кг огірків, 3 болгарських перці, 3 великі цибулини, 3 зубчики часнику. Огірки миємо, нарізаємо кружечками. Для цього можна використовувати спеціальну тертку з насадками. Перець миємо, очищаємо від насіння, ріжемо смужками. Лук очищаємо, нарізаємо півкільцями. Часник подрібнюємо.

Салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Змішуємо в великому тазу нарізані овочі і півсклянки солі.

Салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Чекаємо 3 години, коли огірки дадуть багато соку і зливаємо його в окремий посуд.

Салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Беремо 6% яблучний оцет в кількості 1,5 склянки, додаємо стільки ж води і змішуємо в каструлі. Сюди ж додаємо 1 ч. ложку насіння кропу, 2 столові ложки зерен гірчиці, 4 склянки цукру, 4 гвоздички. Чекаємо, коли суміш закипить. Потім, наливаємо в неї огірковий сік. Знімаємо з вогню як тільки закипить.

І останній етап приготування. У підготовлені ємності кладемо овочі. Я використовувала літрові банки. Заливаємо овочі маринадом. Накриваємо баночки прокип’яченими кришками. Відправляємо стерилизоватися на 10 хвилин. Закочує, перевертаємо і вкутуємо на добу.

Салат з огірків з цибулею, перцем і часником на зиму

Тепер салат з огірків маринованих на зиму, приготовлений по простому домашньому рецепту, можна відправити зберігатися в прохолодне місце. Я ставлю його в підвал. А взимку ви зможете легко і швидко поставити на стіл смачну огіркову закуску. Нехай рідні і гості вдосталь наїдяться кисло-солодкими хрусткими огірочками! ?