Цей смачний зимовий салат з кабачків в томаті має приємний, ніжний і ледь солодкуватий смак. Легкий і швидкий в приготуванні – він доступний кожному, навіть новачкові. Стверджую, що гурманам та вередулям такий консервований кабачковий салат підійде до смаку. Така заготовка відмінно підходить як доповнення до багатьох других страв. Мій покроково оформлений рецепт з фото детально висвітлює всі важливі моменти приготування.
Інгредієнти: Кабачки, Оцет, Приправа для моркви по-корейськи, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цукор, Часник
Складові:
- кабачки (невеликі) – 3 кг;
- приправа до моркви по-корейськи – 1 пачка;
- цукор – 180 гр;
- сіль – 1,5 ст. л.;
- олія рослинна (рафінована) – 1 скл.;
- оцет 9% – 100 гр;
- томатна паста – 450 гр;
- часник – 100 гр.
Вихід із зазначених продуктів, приблизно, 3,5 літра.
Як зробити салат з кабачків в томаті на зиму
Починаємо готувати заготовку з того, що підготуємо всі продукти. Кабачки миємо, нарізаємо соломкою як на фото. Часник чистимо, миємо та пропускаємо крізь часникодавку.
Закладаємо в каструлю нарізані кабачки, приправу для моркви по-корейськи, цукор, сіль, олію рослинну, оцет, томат. Для тих, хто любить гостреньке, краще брати гостру приправу.
Все перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин, щоб кабачки пустили сік.
Ставимо варити на 30 хвилин. За 10 хвилин до готовності додаємо часник.
Ще раз перемішуємо заготовку і даємо покипіти ще хвилин 10.
Простий і смачний салат з кабачків в томаті готовий! Можна вживати відразу ж після приготування.
В разі, якщо ви робите цей кабачковий салат для заготовки на зиму, то закладаємо його у простерилізовані банки і закриваємо, також простерилізованими, кришками. Перевертаємо і накриваємо теплим пледом на ніч.
Зберігати таку заготовку потрібно в щільно закритій скляній тарі, в прохолодному приміщенні, без доступу прямих сонячних променів.