Цей простий і смачний салат із зелених помідорів з баклажанами, цибулею і часником я роблю на зиму щороку. Час для такої заготовки настає тоді, коли вже стає зрозуміло, що помідори не дозріють. Така заготовка не дасть пропасти корисному продукту, який неможливо з’їсти в сирому вигляді, а викинути шкода. 🙂 Цей простий рецепт заготовки сподобається кожній господині, яка щоосені “сушить голову” над тим, що ж зробити з не дозрілими томатами. Такий салат із зелених помідорів смакує і як окрема страва, і як додатковий гарнір. Переконайтеся в цьому – зробіть заготовку самі, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Баклажани, Зелені помідори, Морква, Оцет, Помідори, Рослинна олія, Сіль, Солодкий перець, Цибуля, Цукор, Часник
Для приготування нам знадобиться:
- 1,5 кг зелених томатів;
- 3 кг баклажанів;
- 2 кг цибулі;
- 1 кг моркви;
- 150 гр оцту;
- 4 ст. ложки цукру;
- 2 ст. ложки солі;
- помідори червоні 1 кг;
- часник – 3 великих головки;
- перець солодкий – 0,5 кг;
- рослинна олія.
Як приготувати салат із зеленими помідорами на зиму
Початковий етап приготування починається стандартно: помити і очистити всі овочі. Синенькі (і так звуться баклажани) і зелені помідори необхідно позбавити від шкірки.
Очищені баклажани помістити в слабо підсолену воду і залишити на 4 години вимочувати.
Потім, всі інгредієнти необхідно дрібно накришити, а моркву натерти на крупній тертці.
Підготовлені овочі будемо обсмажувати окремо до золотистого кольору. Помідори зелені і перець солодкий обсмажуємо разом. Вийде така рідка суміш, але це дуже навіть добре. Рідина потрібна буде для того, щоб салат-рагу не пригорів.
Всі складові перемішати у великій ємності і додати до них ще цукор, сіль, перець, часник і оцет.
Стиглі томати натерти на тертці і додати до решти овочів. Прокип’ятити все разом ще хвилин 10-15.
Потім, розкласти зимовий салат із зелених помідорів по пів літрових баночках і поставити стерилізувати в більшу ємність. Стерилізувати необхідно таким чином, щоб вода покривала 70% висоти банки. Час такої стерилізації – 40 хвилин з моменту кипіння.
Після такої термообробки залишається тільки закрутити металевими кришками наш простий і смачний салат із зелених помідорів і поставити догори дном під теплу ковдру. Їжте взимку смачно і з задоволенням! ?