Смачний салат із зелених помідорів на зиму

Смачний салат із зелених помідорів і баклажан на зиму

Цей простий і смачний салат із зелених помідорів з баклажанами, цибулею і часником я роблю на зиму щороку. Час для такої заготовки настає тоді, коли вже стає зрозуміло, що помідори не дозріють. Така заготовка не дасть пропасти корисному продукту, який неможливо з’їсти в сирому вигляді, а викинути шкода. 🙂 Цей простий рецепт заготовки сподобається кожній господині, яка щоосені “сушить голову” над тим, що ж зробити з не дозрілими томатами. Такий салат із зелених помідорів смакує і як окрема страва, і як додатковий гарнір. Переконайтеся в цьому – зробіть заготовку самі, використовуючи мій покроково оформлений рецепт з фото.

Для приготування нам знадобиться:

  • 1,5 кг зелених томатів;
  • 3 кг баклажанів;
  • 2 кг цибулі;
  • 1 кг моркви;
  • 150 гр оцту;
  • 4 ст. ложки цукру;
  • 2 ст. ложки солі;
  • помідори червоні 1 кг;
  • часник – 3 великих головки;
  • перець солодкий – 0,5 кг;
  • рослинна олія.

Як приготувати салат із зеленими помідорами на зиму

Початковий етап приготування починається стандартно: помити і очистити всі овочі. Синенькі (і так звуться баклажани) і зелені помідори необхідно позбавити від шкірки.

Очищені баклажани помістити в слабо підсолену воду і залишити на 4 години вимочувати.

Потім, всі інгредієнти необхідно дрібно накришити, а моркву натерти на крупній тертці.

Салат із зеленими помідорами на зиму

Підготовлені овочі будемо обсмажувати окремо до золотистого кольору. Помідори зелені і перець солодкий обсмажуємо разом. Вийде така рідка суміш, але це дуже навіть добре. Рідина потрібна буде для того, щоб салат-рагу не пригорів.

Салат із зеленими помідорами на зиму

Всі складові перемішати у великій ємності і додати до них ще цукор, сіль, перець, часник і оцет.

Стиглі томати натерти на тертці і додати до решти овочів. Прокип’ятити все разом ще хвилин 10-15.

Салат із зелених помідорів на зиму

Потім, розкласти зимовий салат із зелених помідорів по пів літрових баночках і поставити стерилізувати в більшу ємність. Стерилізувати необхідно таким чином, щоб вода покривала 70% висоти банки. Час такої стерилізації – 40 хвилин з моменту кипіння.

Салат із зелених помідорів на зиму

Після такої термообробки залишається тільки закрутити металевими кришками наш простий і смачний салат із зелених помідорів і поставити догори дном під теплу ковдру. Їжте взимку смачно і з задоволенням! ?