Помідори з цибулею в желатині вперше спробувала десь в гостях. Ці смачні, мариновані за незвичним рецептом томати в наступному сезоні заготовок приготувала сама. Багатьом моїм знайомим, а головне, моїй родині – сподобалося. Представляю на Ваш суд оригінальний домашній рецепт – мариновані часточками помідори.
Інгредієнти: Гвоздика, Желатин, Запашний перець, Кориця, Кріп, Лавровий лист, Помідори, Ріпчаста цибуля, Сіль, Цукор
Для такої домашньої заготовки найкраще підійдуть не перезрілі, а ще дебеленькі досить великі помідори.
Як приготувати помідори в желатині на зиму.
І так, томати потрібно вимити і розрізати на чотири-шість частин.
Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо кільцями.
У підготовлені банки ми укладемо томати і цибулю поетапно, чергуючи їх шарами.
На банку об’ємом три літри потрібно дві – три цибулини великого розміру.
Потім слід приготувати розсіл. Для цього в воді розбити цукор, спеції і сіль і кип’ятити цю суміш близько трьох – п’яти хвилин і охолоджуємо. Для розсолу потрібно:
- чотири літри води;
- солі – 100 г;
- цукру – 500 грам;
- спеції – лавровий лист, кориця, перець духмяний, кріп і гвоздика, все це додати за смаком;
Заливаємо желатин теплою водою і залишаємо набухати три – чотири години.
Для желатинового розчину:
- тепла вода – 200 грам;
- желатин – 11 чайних ложок.
Остиглий розсіл перемішуємо з розчиненим желатином, заливаємо цією сумішшю помідори з цибулею, укладені в банки.
На останньому етапі приготування потрібно простерилізувати нашу заготовку. Банки на три літри: двадцять – тридцять хвилин.
Безпосередньо перед закочуванням налити в кожну банку по одній чайній ложці оцту.
Мариновані помідори з цибулею, приготовані за таким рецептом, гарантовано припадуть до смаку Вашим гостям. Таке асорті дуже апетитно виглядає на святковому столі і дуже смачне. Помідори дольками в желе, заготовлені на зиму в домашніх умовах, відмінно доповнюють другі страви і закуски взимку.