Найкращий соус до м’яса – це той, який має пікантну родзинку. Тому пропонуємо вам простий рецепт пікантного томатного соусу, який можна легко заготувати на зиму.
Інгредієнти: Кориця, Лавровий лист, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Червоний перець мелений, Чорний перець мелений
Для приготування необхідно взяти:
- помідори – 5 кілограмів;
- цибуля ріпчаста – 3 штуки;
- лавровий лист – 3 штуки;
- цукор – 200 грамів;
- перець червоний – 0,5 чайної ложки;
- перець чорний – 1 чайна ложка;
- кориця – 1 чайна ложка;
- сіль – 4 чайних ложки.
Як приготувати соус пікантний на зиму
Спочатку треба дуже ретельно помити помідори, а потім пропустити їх через соковіджималку.
Далі поставте каструлю з соком на вогонь і додайте цибулю, розрізану на половинки. Також необхідно покласти сіль і лаврові листочки. Сік треба варити 25 хвилин. Не забудьте знімати пінку, що утворюється на поверхні.
Коли 25 хвилин мине, витягніть цибулю і лавровий лист, а натомість покладіть корицю, цукор, перець чорний і червоний. Тепер треба варити сік, аж доки не вивариться його половина. В середньому, це займає приблизно 2 години. Чим густіший ви хочете мати соус – тим довше доведеться його варити.
Стерилізуйте банки, поки маса вариться, а потім розлийте в них соус.
Закатайте, почекайте доки соус вистигне і відправте його на зберігання. Краще за все для цього підійде льох, але можна використати кухонну шафу. Головне, щоб в ній було достатньо прохолодно. Також можете поставити соус в холодильник.
Такий соус можна подавати з будь-якими м’ясними стравами. Він буде чудово підкреслювати їх смак.