Це проста та смачна домашня заготовка, яка буде оригінальним доповненням до вашого столу. Тому тим, хто ще не пробував овочевий сир – рекомендуємо його приготувати.
Інгредієнти: Кмин, Кріп, Фізаліс, Цукор
Отже, що треба взяти та як підготувати для такої заготовки?
Візьміть овочевий (друга назва – мексиканський) фізаліс, почистіть від чашок, в яких розташовані ягідки та обдайте кропом. Потім добре витріть чистою тканиною, аби зняти слизький наліт.
Після цього фізаліс треба порізати на шматочки, посипати цукром (200 грамів на 1 кілограм овочів) та залишити аж доки не утвориться сік. Після цього можна варити його до загустіння суміші.
Далі сир готуємо так:
На 1 кілограм фізалісу, візьміть насіння наступних трав:
- кропу – 1 столова ложка;
- кмину – 1 столова ложка.
Додайте їх в суміш, потім все викладіть на щільну тканину, надайте сиру форму і поставте під прес на 2-3 доби.
Коли сир приготується, його треба обваляти в насінні з кмину та покласти в прохолодне місце.
До речі, сік, який стік з сиру, доки він готувався, можна пити. Якщо ви не збираєтеся випивати його зразу – тоді прокип’ятіть, додайте лимонну кислоту в наступній пропорції: на 1 літр соку – 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, а потім закатайте.
Цей сир можна їсти зразу або вживати, коли вам заманеться. Якщо тримати його в прохолодному місці, то він не зіпсується 2-3 роки. Такий сир добре смакує на бутербродах або в інших стравах.