Відразу хочу сказати, що маринований виноград це дуже смачні ласощі. Він може бути і пікантною закускою до м’яса і цікавим десертом. Маринувати виноград за цим рецептом, досить просто. Його приготування в домашніх умовах не потребує якихось особливих навичок і великих витрат часу.
Інгредієнти: Виноград, Гвоздика, Кориця, Оцет, Цукор
Для приготування маринованого винограду потрібно:
- винограду – 2 кг;
- води – 5 склянок;
- цукру – 500 г;
- оцту 5% – 100 мл;
- гвоздики – 10 шт .;
- кориці – 1 г
Вибирайте виноград, який має м’ясисті і пружні ягоди. Переспілі плоди не годяться. Цієї кількості продуктів вистачить на один трилітровий бутиль заготовки.
Цю заготовку з винограду, можна робити як цілими гронами, так і окремими ягодами. Якщо ви хочете замаринувати тільки ягоди, то для цього вам необхідно буде відокремити їх від грона за допомогою ножиць.
Як замаринувати виноград на зиму.
Виноград слід впорядкувати, промити, дати обсохнути, помістити в банку і додати гарячий маринад.
Щоб приготувати маринад для винограду, потрібно в емальовану каструлю помістити води, додати гвоздику з корицею і кип’ятити все протягом 10 хв.
Потім, слід додати цукор і знову довести до кипіння.
Вимкнути вогонь, дати маринаду пару хвилин постояти, влити оцет, розмішати і залити виноград в банки.
Банки з виноградом, який вже залитий маринадом, прикривають кришками і поміщають в каструлю з нагрітою до п’ятдесяти градусів водою. Банки таким чином стерилізуються при температурі в дев’яносто градусів. Зрозуміло, що каструля з водою для цієї мети, повинна стояти на вогні.
Провівши процес стерилізації протягом півгодини, банки потрібно швидко закатати і перевірити чи якісно закручена кришка. От і все!
Маринований виноград в банках прекрасно зберігається, і взимку його можна використовувати як закуску до будь-яких солодких і не солодких страв і як декор до них. Крім того, він відмінно підійде в якості смачної складової зимових салатів.